x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfin: "Înaintea piramidelor", un alt mister dezlegat

Sfin: "Înaintea piramidelor", un alt mister dezlegat

19 Iul 2010   •   00:00

Din 19 iulie, Săptămâna Financiară propune o nouă carte de excepţie care aduce o nouă viziune asupra lumii antice, vorbeşte despre constructori misterioşi, astronomi pricepuţi şi, nu în ultimul rând, despre religiile lumii şi francmasonerie.

Unele dintre cele mai mari mistere ale lumii antice sunt piramidele din Egipt. Aflaţi în căutarea secretului acestor construcţii megalitice, Christopher Knight şi Alan Butler ne prezintă o teorie uimitoare, susţinută cu dovezi pe măsură. Intenţia lor a fost să publice o sinteză a cercetărilor cu privire la sistemele de măsurare utilizate în Britannia Neolitică, dar până la urmă a rezultat o poveste depre transmiterea unor cunoştinţe străvechi şi a unor artefacte nepreţuite, care cuprinde o perioadă de câteva milenii şi culminează cu jocul puterii la cel mai înalt nivel din secolul XX. S-a pornit de la o descoperire arheologică importantă şi s-a terminat cu ceea ce criticii consideră a fi un rival desăvârşit al oricărui roman scris de Dan Brown, cu singura diferenţă ca informaţiile din această carte sunt adevărate, ele putând fi verificate şi testate de oricine, fără a deţine neapărat cunoştinte de specialitate.

Ei afirmă că cei care au construit sau proiectat Marea Piramidă erau originari din Britannia. Mai mult de atât, ne demonstrează legătura dintre menhirele ce pot fi găsite pe toată suprafaţa Marii Britanii, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Stonehenge, şi cele trei piramide de pe platoul Gizeh.

×