x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena vor fi sărbătoriţi cu fast la Bucureşti

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena vor fi sărbătoriţi cu fast la Bucureşti

de Carmen Anghel    |    16 Mai 2013   •   15:52
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena vor fi sărbătoriţi cu fast la Bucureşti
La 21 mai se sărbătoresc Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Anul 2013 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de libertate religioasă de la Milano (313) şi Anul comemorativ “Dumitru Stăniloae” (1903-1993) la împlinirea a 110 de ani de la naştere şi a 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a celui mai important teolog român.

Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul istoric al catedralei patriarhale, Patriarhia Română organizează mai multe evenimente.

Marţi, 21 mai, începând cu ora 7:00, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecătorul de boli,  vor fi scoase în procesiune şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credincioşi. De la ora 9:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale. După Sfânta Liturghie, de la orele 11.30, va avea loc anunţarea şi premierea câştigătorilor celor patru concursuri naţionale pentru copii şi adulţi organizate în anul 2013 de Patriarhia Română.
De asemenea, în perioada 21 – 24 mai 2013, la Palatul Patriarhiei va avea loc Congresul Internaţional de Teologie Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, in formează biroul de presă al Patriarhiei Române.



×