x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu:Târgul Creatorilor Populari din România, în cel mai mare muzeu în aer liber din ţară

Sibiu:Târgul Creatorilor Populari din România, în cel mai mare muzeu în aer liber din ţară

07 Aug 2012   •   13:44
Sibiu:Târgul Creatorilor Populari din România, în cel mai mare muzeu în aer liber din ţară

Un numar de 250 de mestesugari din toate judetele vor participa de vineri pana duminica, la cea de-a 29-a editie a Targului Creatorilor Populari din Romania, care va avea loc in muzeul in aer liber ASTRA, din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu de profil din tara, conform unui comunicat remis marti AGERPRES.
La Sibiu vor fi prezenti mestesugari, care vor broda, tese, olari, creatori de oua incondeiate, sculptori in lemn si os, pictori de icoane pe sticla si lemn, cojocari, cei care confectioneaza masti, papusi si instrumente muzicale traditionale, palarieri.
O premiera va fi prezenta unor mestesugari de la Bacau, Teleorman, Harghita si Valcea. Cei din Bacau vor dezvalui publicului tainele confectionarii pieselor de port popular si a broderiei pe piele. Taranii din Teleorman sunt asteptati la targ, cu produse de patiserie si prajituri de casa. Mestegusarii de la Haghita vor arata publicului tehnica de impletire a biciului, iar cei din Valcea vor face opinci.
Cei mai multi mesteri populari sunt insotiti de elevii lor, cei ce vor duce mai departe traditia.
Publicul este asteptat la Targul Creatorilor Populari, vineri, intre orele 16,00 si 20,00, sambata intre 10,00-20,00 si duminica intre orele 10,00-18,00.

Agerpres

×
Subiecte în articol: artă muzeu targ mestesugari