x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sile Cămătaru a fost prins în Germania

Sile Cămătaru a fost prins în Germania

de Mediafax    |    12 Mai 2012   •   09:29
Sile Cămătaru a fost prins în Germania

Update 13 mai 2012, ora 12:37
Un apropiat al fratilor Camataru s-a predat politistilor si se afla in arestul IPJ Mehedinti
Un apropiat al fratilor Camataru, judecat in dosarul privind savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane si care avea mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de patru ani, s-a predat la sediul IPJ Mehedinti, urmand sa fie transferat la penitenciar.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Meheidnti, inspector principal Nicolae Lohon, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca Iulian Bocu, in varsta de 46 de ani, din Bucuresti, s-a predat, vineri seara, politistilor din Mehedinti, el fiind insotit de catre avocatul sau.
Pe numele barbatului exista un mandat de arestare emis de Tribunalul Bucuresti, in baza unei sentinte de patru ani de inchisoare pentru infractiuni de crima organizata, data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Duminica, Iulian Bocu se afla inca in arestul IJP Mehedinti, el urmand sa fie transferat la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin pentru executarea pedepsei.
Update 13 mai 2012, ora 10:55
Sile Camataru, pe numele caruia s-a dat mandat de urmarire internationala, a fost prins in Germania de politistii locali, la un filtru in trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).
Potrivit IGPR, Sile Camataru a fost dat in urmarire internationala sambata seara, fiind prins de politistii germani in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei masini cu numar de Frankfurt, impreuna cu alte trei persoane, doi barbati si o femeie, care sunt verificate de politistii germani.
"E greu de crezut ca a fost vorba despre o predare voluntara. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie sa ajunga in fata procurorilor germani, urmand ca in 10-15 zile sa fi extradat in Romania", a spus purtatorul de cuvint al IGPR, Marius Tache.
Oficialul IGPR a mai spus ca fratele lui Sile Camataru, Nutu, este dat, si el, in urmarire internationala, insa nu a fost localizat deocamdata. Potrivit IGPR, nu exista informatii ca Nutu Camataru ar fi plecat din Romania.
Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, vineri seara, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Update 13 mai 2012, ora 08.30

Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Camataru, a fost prins intr-o localitate din Germania, in cadrul unui control de rutina in trafic, in prezent aflandu-se in custodia autoritatilor.

Seful Serviciului Urmariri din cadrul IGPR, Adrian Dumitrescu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca politistii germani au confirmat faptul ca Sile Camataru a fost "depistat la un control de rutina in trafic" intr-o localitate din Germania, iar acum se afla in custodia autoritatilor.

Conform procedurii, Sile Camataru va fi transferat in Romania in aproximativ 10-15 zile.

Avocatul fratilor Camataru sustine ca acestia sunt in Romania si ca se vor preda

Fratii Sile si Nutu Camataru se vor preda si se vor supune hotararii definitive a instantei, a declarat avocatul lui Sile Camataru, Daniel Caraman, potrivit caruia, in prezent, nu se pune problema sesizarii CEDO privind anii de detentie pe care ii mai are de executat clientul sau, informeaza Mediafax.

"Cei doi sunt in Romania. Am avut o discutie cu familia lor, se vor preda. Nu pot spune cu exactitate cand se va intampla asta, respectiv daca este o chestiune de cateva ore sau mai mult", a spus avocatul.

Caraman a precizat ca, de luni, va incepe demersurile judiciare pentru a se constata ca Sile Camataru a stat deja in inchisoare mai mult decat i-a fost dedus de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), prin decizia definitiva de vineri.

"Nu spune problema de a sesiza CEDO. Avem la dispozitie procedura interna de a constesta numarul anilor de inchisoare care i-a fost dedus prin hotararea curtii supreme. Este un calcul matematic, Sile Camataru a fost in detentie mai mult de noua ani, in timp ce ICCJ i-a dedus, vineri, doar aproximativ sapte si jumatate. Cata vreme avem la dispozitie calea interna de atac, nu putem vorbi despre o sesizare la CEDO. Care sesizare nu ar fi una noua, ci o completare la cea care a fost facuta acum mai multi ani, prin 2005, daca imi amintesc bine, dupa ce dosarul a plecat la instanta, si care viza incalcarea unor proceduri in cursul urmarii penale", a mai spus avocatul.

Fiul lui Sile Camataru, Mario Balint, a declarat anterior, tot sambata, ca tatal si unchiul sau, care sunt dati in urmarire nationala, nu au fugit din tara si nu intentioneaza sa fuga de lege, ci vor doar "sa se clarifice anumite lucruri".

"Trebuie sa se clarifice anumite lucrurile ca sa se intoarca. Nu sunt fugiti", le-a mai spus el reporterilor, in fata locuintei din Capitala a lui Sile Camataru.

Potrivit lui Mario Balint, "clarificarile" ar avea legatura cu pedepsele definitive dictate de instanta in cazul fratilor Camataru.

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, au fost dati in urmarire nationala dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, vineri seara, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, cele doua mandate vor fi puse in aplicare de Politia Judetului Ilfov, respectiv Politia Capitalei, pentru ca "una dintre cele doua persoane cautate are domiciliul in Ilfov". Niculae nu a precizat insa care dintre cei doi frati domiciliaza pe raza judetului Ilfov.

"Cele doua mandate au sosit la Politia Capitalei si la Politia Judetului Ilfov, vineri, la ora 22.00. De aceea, cele doua unitati de politie au demarat procedurile de cautare la domiciliul acestora, precum si la alte adrese cunoscute. Deoarece aceste persoane (fratii Camataru - n.r.) nu au fost gasite, a fost sesizat Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru darea lor in urmarire la nivel national", a mai spus Niculae.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a precizat ca impotriva celor doi nu exista restrictia de a pleca din Romania.

"Este foarte important de stiut ca Politia Capitalei nu a fost informata si nu a primit niciun document care sa releve faptul ca atunci cand cele doua persoane au fost puse in libertate, impotriva lor a fost luata o masura obligatorie, preventiva sau alta obligatie", a aratat Niculae.

Intrebat daca Politia are informatii privind plecarea din tara a fratilor Camataru, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a raspuns: "Aceasta informatie a venit de la familia uneia dintre persoanele cautate. In acest moment, noi nu putem confirma aceasta afirmatie. Chiar in momentul de fata, colegii mei sunt in teren si indeplinesc toate activitatile procedurale pentru identificarea persoanelor cautate".

Stirea initiala

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, vor fi dati in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, vineri seara, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnarilor definitive, au anuntat, azi, reprezentantii Politiei Capitalei.

"Ce doi au fost cautati de Politia de pe raza domiciliilor, adica Politia Capitalei, respectiv, Politia Ilfov. Pentru ca nu au fost gasiti, a fost sesizat Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a fi dati in urmarire nationala", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a precizat ca, deocamdata, nu exista indicii potrivit carora fratii Camataru ar fi parasit tara, subliniind insa ca impotriva celor doi nu exista restrictia de a pleca din Romania.

"Nu avem informatii despre o eventuala plecare din tara. O informatie de acest fel a provenit de la familia unuia dintre cei doi", au mai spus sursele citate.

Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, au fost condamnati, vineri, de instanta suprema, printr-o decizie definitiva, la sase si, respectiv, 13 ani de inchisoare, judecatorii mentinand, in cazul celor doi, sentinta din faza inferioara a procesului.

In cazul lui Vasile Balint, judecatorii instantei supreme au admis partial recursul acestuia, constatand ca executata in regim de detentie perioada 2 mai 2004 - 19 decembrie 2011, pe care au si dedus-o din condamnarea de 13 ani data de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatare de detentie.

Fratii Camataru au fost judecati, alaturi de rude si apropiati, intr-un dosar privind savarsirea de fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane.

Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost judecati Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Costel Urzica, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.
×
Subiecte în articol: nutu camataru sile camataru