x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit cea mai cunoscută 'bunică' din reclamele românești, îndrăgita actriță Sylvia Năstase

A murit cea mai cunoscută 'bunică' din reclamele românești, îndrăgita actriță Sylvia Năstase

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   19:18
A murit cea mai cunoscută 'bunică' din reclamele românești, îndrăgita actriță Sylvia Năstase
Sursa foto: Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Sylvia Năstase este cunoscută pentru activitatea scenică de peste două decenii la Teatrul Național București (TNB) în perioada 1980 - 2004. Ea a interpretat roluri memorabile în spectacole precum „Take, Ianke și Cadîr“, „Romeo și Julieta“, „Așteptând la Arlechin“ și „Trilogia Antică“.

"Doamna SYLVIA NĂSTASE, actriță a Teatrului Național din București în perioada 1980 - 2004, a părăsit scena vieții la vârsta de 80 de ani.

Ne-o amintim cu drag în roluri din spectacolele „Take, Ianke și Cadîr”, „Romeo și Julieta”, „Așteptând la Arlechin” sau „Trilogia Antică”. A debutat la TNB în „Gimnastică sentimentală” (regia N.Al. Toscani) și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă" (regia Tudor Ţepeneag).

În perioada 1965 - 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, cu zeci de roluri în spectacole memorabile. În film, a fost remarcată în serialul TV „Lumini și umbre” sau în „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă”.

„Drum lin printre stele Sylvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate. Iți multumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim”, a transmis familia actriței.

Colegii și prietenii din TNB subscriu cu tristețe celor de mai sus și se roagă pentru sufletul său!

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, înmormântarea va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 13.00 la Cimitirul Andronache (Strada Cornișei, nr.77, București).

Dumnezeu să o aibă în pază!", transmite Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sylvia Năstase a devenit cunoscută publicului larg datorită prezenței sale în numeroase reclame. Ea a interpretat personajul doamnei de la televizor care recomanda un adeziv pentru fixarea protezei dentare și a interpretat rolul bunicii în filmul „Marți după Crăciun“. Cunoscuta actriță a apărut și într-un videoclip al trupei Kaiser Chiefs.

 

×