x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii: Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale

Ministrul Muncii: Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   19:15
Ministrul Muncii: Exclus ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale
Sursa foto: Hepta

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, exclude posibilitatea ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale. Sursa pentru majorări va fi bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat.

Simona Bucura-Oprescu a declarat, joi seara, după ședința de Guvern, întrebată care este sursa de finanțare pentru pensiile majorate, a spus că toate etapele au fost parcurse de toate ministerele implicate: „Am avut un dialog permanent, toate cifrele le-am avut cu toții la dispoziție. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem fiindcă românii au nevoie de acest proiect. (...) O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală și înțelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în guvern sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viață”.

La insistențele jurnaliștilor, care au menționat că orice proiect trebuie însoțit de sursa de finanțere, Simona Bucura-Oprescu a precizat că sursa pentru majorări este cea care a fost mereu: bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat.

Întrebată dacă există posibilitatea ca legea să fi fost trecută din motive pur electorale, ministrul Muncii a răspuns: „exclus”.

Legea pensiilor a fost adoptată, joi, de Guvern. Proiectul aduce două majorări de pensii în anul 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, iar a doua la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Simona Bucura Oprescu lege pensii