x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Simona n-a fost lovită de maşină!

Simona n-a fost lovită de maşină!

de Violeta Fotache    |    12 Ian 2008   •   00:00
Simona n-a fost lovită de maşină!

Raportul final al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" relevă faptul că rănile presupusei victime a accidentului comis de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul.



Raportul final al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" relevă faptul că rănile presupusei victime a accidentului comis de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul.


Concluziile medicilor legişti de la INML în cazul minorei Simona Todean, presupusa victimă a accidentului comis la 16 decembrie de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, în zona Cotroceni, au fost trimise ieri procurorilor care anchetează cazul după izbucnirea scandalului în media.

 

Legiştii au stabilit că fata avea două tipuri de "leziuni traumatice superficiale (echimoze)" care nu puteau fi rezultatul aceluiaşi eveniment, deoarece au fost produse în zile diferite. Potrivit raportului, este vorba despre echimoză cot drept şi faţă laterală genunchi drept, produse cu trei-patru zile înaintea expertizării, şi de echimoze faţă anterioară ambii genunchi, produse cu una-două zile înaintea prezentării la INML. "Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, în sensul evidenţierii unor leziuni a căror formă şi dimensiuni să
corespundă unui relief al autovehiculului sau amprentei pneurilor", se arată în documentul INML.


TREI ZILE DE ÎNGRIJIRI. "Leziunile traumatice, precum şi micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinării din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu», prin topografia (situate pe aceeaşi parte a corpului) şi morfologia lor pledează pentru producerea acestora prin cădere auto sau heteropropulsată (n.r. – a căzut singură sau a fost împinsă), cu trei-patru zile anterior examinării medico-legale, şi necesită două-trei zile îngrijiri medicale de la data producerii. Echimozele faţă anterioară ambii genunchi s-au putut produce cu una-două zile anterior examinării medico-legale prin lovire cu sau de  corpuri dure şi nu au necesitat zile de îngrijire medicală. Nu există leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă urmelor unui autovehicul sau  amprentei pneurilor", se precizează în documentul trimis procurorilor.


JURIDIC, DOSAR ÎNCHIS. Raportul INML vine astfel să confirme varianta spusă de tatăl presupusei victime anchetatorilor şi jurnaliştilor. El a afirmat că fiica sa a căzut "pe gheaţă", "pe scări" cu zece minute înainte de a se petrece accidentul în care a fost implicat Ludovic Orban. Procurorii i-au propus testul cu detectorul de minciuni, cu care iniţial Gavril Todean a fost de acord, însă ulterior s-a răzgândit şi şi-a angajat un apărător. El a negat că ar fi încheiat vreo înţelegere cu Ludovic Orban, aşa cum a fost relatat în presă. Poliţia a spus iniţial că accidentul nu s-a soldat cu victime, apoi prin vocea şefului IGP, chestorul principal Gheorghe Popa, a fost dat numele Simonei Todean ca presupusă victimă, identificată cu ajutorul poliţistului de proximitate. Poliţia preciza că fata a suferit o contuzie la braţ şi că părinţii au declarat că fiica lor nu a suferit leziuni şi nu doresc să depună plângere. Ministrul Transporturilor a declarat de la început că nu a fost nici o victimă, dar pentru că a declarat cu întârziere accidentul el a rămas fără permis timp de 30 de zile şi a fost amendat. După raportul INML, închiderea dosarului devine doar o formalitate.


JURNALIŞTI CU TEMÅ?
"Atunci când au tratat acest caz, unii ziarişti au fost obiectivi, alţii s-au aruncat. După părerea mea, s-a făcut o distincţie între ziariştii profesionişti şi jurnaliştii cu temă, dar nu vreau să fac acum speculaţii privind zona din care li s-a dat temă"
Ludovic Orban
ministrul Transporturilor

×
Subiecte în articol: observator ludovic orban