x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatul Pensionarilor a dat în judecată Casa de Pensii Vaslui

Sindicatul Pensionarilor a dat în judecată Casa de Pensii Vaslui

de Diana Scarlat    |    02 Mar 2010   •   00:00

Sindicatul Pensionarilor Vaslui cere în instanţă majorarea punctului de pensie, comform legislaţiei în vigoare, la 45% din salariul mediu brut pe economie. Sindicatul a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui, în numele a peste 500 de beneficiari ai sistemului public de pensii.



Sindicatul Pensionarilor Vaslui reclamă că punctul de pensie nu a fost majorat corespunzător cu până la 45% din salariului mediu brut pe economie. Cei 500 de pensionari din judeţ susţin în plângerea depusă la Tribunalul Vaslui că au fost nedreptăţiţi de Guvern şi, implicit, de Casa Judeţeană de Pensii, deoarece pensiile le sunt calculate în baza unui punct de pensie stabilit la valoarea de 39,9% din salariul mediu brut pe economie.

Pensionarii susţin că prin Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii, valoarea unui punct de pensie trebuie să fie 45% din salariul mediu brut, adică ar trebui să aibă o valoare de 826,2 lei, nu de 732,8 lei, cum este în prezent. Conducerea Casei Judeţene de Pensii Vaslui nu a vrut să comenteze acţiunea Sindicatului Pensionarilor, însă va merge în instanţă.

Termenul procesului a fost stabilit de Tribunalul Vaslui pentru 29 aprilie. Pensionarii de la Vaslui spun că urmează să dea în judecată Casa Naţională de Pensii şi Ministerul Muncii, indiferent de sentinţa Tribunalului Vaslui.

×
Subiecte în articol: observator