x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SINOD/ Alternativă la actele cu cip

SINOD/ Alternativă la actele cu cip

de Daniela Cârlea Şontică    |    27 Feb 2009   •   00:00

Din comunicatul Patriarhiei Române dat publicităţii în urma ultimei şedinţe a Sfântului Sinod reiese că noile paşapoarte biometrice nu sunt aşa de periculoase pentru libertatea cetăţenilor - nici religoasă, nici de conştiinţă, nici de altă natură.



"Întrucât unele persoane au reticenţe faţă de paşapoartele biometrice, se va interveni pe lângă instituţiile Statului Român (Preşedinţie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta măsurile necesare pentru modificarea şi completarea legislaţiei în vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice", se arată în comunicatul Patriarhiei. Aceasta este mai mult o re-comandare, bazată pe răspunsul primit de Prea Fericitiul Părinte Patriarh Daniel de la directorul general Sime Aurel-Vasile, Chestor de Poliţie, ca urmare a solicitării înaltului ierarh a informaţiilor despre noile paşapoarte. Nu ştim dacă solicitarea se va şi aproba. Temerea pentru a avea paşaport cu cip prin care oricine poate fi controlat şi s-ar putea ajunge la pierderea libertăţii se suprapune pe cealaltă faţetă a problemei. Persoanele care se tem de cipul de pe noile paşapoarte susţin că este doar un pas către implantul cipurilor cu datele personale direct în corpul uman, spre controlul indivizilor în scopuri demonice.


Codul "diavolului"

Temerea se bazează pe faptul că cipul conţine în codul de indentificare (codul de bare) numerele 666, iar creştinii nu pot să nu se gândească la capitolul 13 din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, unde se vorbeşte despre acest număr "al fiarei" sau al lui Antihrist. În Sfânta Scriptură se spune că implantarea (pecetluirea) numărului pe frunte sau pe mână reprezintă lepădarea de credinţa în Hristos. Dar cei care pun problema atât de departe sunt consideraţi "habotnici" şi "fundamentalişti", deci luarea lor în serios este o chestiune discutabilă. Mai există şi un semn de mirare legat de poziţia ierarhilor din Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, care cereau scoaterea implantului de cip de pe acte, iar acum au fost de acord cu existenţa a două variante de paşapoarte, unele cu cip, pentru cine vrea, şi altele fără, pentru cine nu le vrea.

×
Subiecte în articol: observator