x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia răniţilor din clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi: 9 răniţi - în stare critică, 3 - în stare gravă

Situaţia răniţilor din clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi: 9 răniţi - în stare critică, 3 - în stare gravă

04 Noi 2015   •   16:23
Situaţia răniţilor din clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi: 9 răniţi - în stare critică, 3 - în stare gravă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Nouă răniţi în incendiul de la Colectiv sunt în stare critică la Spitalul de Arşi şi alţi trei în stare gravă, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Adrian Stănculea.

El a spus că restul pacienţilor au o evoluţie favorabilă.

"A mai fost operat unul din cei gravi. Prima etapă a programului operator s-a cam încheiat. Dacă mai este nevoie vor mai fi operaţii zilele următoare. 9 bolnavi critici, trei gravi, restul cu evoluţie favorabilă. Cei trei grav evoluează şi ei bine, nu sunt trecuţi de episodul acut", a spus medicul.

El a confirmat că un pacient din cei aflaţi în stare critică va fi transferat la o unitate medicală din Israel. "Da, în Israel, probabil că astăzi. Este unul din cei critici. Noi ne-am dat acordul, ei şi-au dat acordul", a mai spus Stănculea.

Medicul a precizat că asistente şi infirmiere de la unităţi medicale de stat dar şi de la privat au venit să ajute la Spitalul de Arşi.

"Avem ajutor din alte spitale, referitor la personalul mediu - mă refer la asistente şi infirmiere. Ne ajută în continuare, mai ales pe partea de terapie intensivă. Este un volum foarte mare de muncă. Am avut şi de la spitalul MAI, de la Regina Maria, de la Medlife, vom avea şi de la Spitalul Judeţean Ilfov şi probabil că vor mai fi şi din alte locuri", a mai spus Adrian Stănculea.

×