x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SITUAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE/Drogurile, la mare căutare în şcolile din Capitală

SITUAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE/Drogurile, la mare căutare în şcolile din Capitală

de Mara Raducanu    |    17 Ian 2009   •   00:00

La o zi după ce Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a cerut asigurarea patrulării zilnice în zona unităţilor de învăţământ, chiar şi în perioadele în care elevii nu au cursuri, iată că  "pe teren" realitatea este cu totul şi cu totul alta.



Ieri, în jurul orei 12:15, o fată de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost obligată de o persoană necunoscută să fumeze o ţigară în timp ce se afla în curtea Liceului "Tonitza" din Capitală. După ce a intrat în clasă, eleva a leşinat şi a fost transportată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Potrivit lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, în momentul producerii incidentului eleva absenta de la ora de engleză împreună cu alţi doi colegi. Paza liceului era asigurată chiar de mama fetei, aflată în timpul incidentului în unitatea de învăţământ. Rezultatul testelor de toxicologie efectuate în cazul elevei Liceului "Nicolae Tonitza" au relevat faptul că nu există nici un fel de substanţă narcotică în sângele acesteia.

Jandarmeria este mereu la post
Incidentul de ieri nu a fost singurul de acest gen. Doi tineri au fost prinşi de jandarmi în timp ce încercau să consume droguri în apropierea unei şcoli din cartierul bucureştean Ferentari. Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că jandarmii i-au văzut pe cei doi tineri, unul în vârstă de 29 de ani, iar altul de 28 de ani, pe Aleea Livezilor, în apropierea Şcolii numărul 136 din Sectorul 5. Unul dintre ei avea asupra sa două doze de heroină a câte 0,5 grame fiecare.

Peste 230 de traficanţi şi consumatori de droguri, între care şi elevi, au fost prinşi, anul trecut, de poliţiştii antidrog în zona unităţilor de învăţământ din Capitală, 85 la sută dintre drogurile consumate de minori fiind marijuana, haşişul şi rezina.

×
Subiecte în articol: observator