x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SITUAŢIE INCREDIBILĂ LA DOUĂ CĂMINE DE NEFAMILIŞTI/Energie electrică facturată de patru firme

SITUAŢIE INCREDIBILĂ LA DOUĂ CĂMINE DE NEFAMILIŞTI/Energie electrică facturată de patru firme

de Monica Andrei Capatos    |    29 Noi 2008   •   00:00
SITUAŢIE INCREDIBILĂ LA DOUĂ CĂMINE DE NEFAMILIŞTI/Energie electrică facturată de patru firme

Peste 200 de persoane din două cămine de nefamilişti din Sectorul 2 al Capitalei riscă să rămână pe timp de iarnă fără lumină şi căldură din cauza şicanelor făcute de cei care au intrat în posesia imobilelor ce aparţin de Electroaparataj.

Miza este una imobiliară, blocurile fiind situate într-o zonă centrală a oraşului, pe Strada Hambarului, nr. 12A, aproape de Stadionul Naţional. Interesul subit al celor care au luat la pachet pe lângă Electroaparataj şi cele două clădiri, respectiv  SC ELJ REAL ESTATE SA, a apărut acum trei ani, când un reprezentant al firmei le-a cerut să elibereze camerele.

Din cele 112 familii care locuiesc acolo, 44 au obţinut sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, prin care li s-a dat dreptul de a cumpăra camera, 43 au proces pe rol, iar nouă au pierdut. Punctul culminant a fost în urmă cu cinci zile, când oamenilor li s-a oprit abuziv furnizarea curentului electric. Datorii mari nu erau înregistrate, aşa că motivul era cu totul şi cu totul altul. Cei de la SC ELJ REAL ESTATE SA au apelat la toate mijloacele pentru a scăpa de locatari. Decizia de a opri curentul a venit după ce familiile din cele două cămine, multe cu copii, au rămas şi fără apă caldă şi căldură.

AJUTOR DE LA PRIMĂRIE
Disperaţi au apelat la ajutorul primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, cel care a făcut sesizări la OPC şi la Ministerul de Interne. Anchetele sunt în derulare, după intervenţiile făcute, locatarii celor două cămine au fost reconectaţi la energie electrică. Mai ales că au fost depistate multe nereguli privind modul de facturare.

“Costurile sunt foarte mari şi nejustificate. Nu ştim de ce plătim facturi atât de mari. Pentru o garsonieră eu plătesc nouă milioane de lei, în contextul în care 100 de euro este chiria”, ne-a mai spus o locatară. Există şi o explicaţie. Emiterea facturilor trece atât prin firma deţinătoare, cât şi prin alte trei societăţi: ELJ VATRA SA, SC Transenergo Com SA şi SC Electrica Muntenia Sud SA. Din investigaţiile făcute de Primăria Sectorului 2, dintre societăţile SC ELJ REAL ESTATE SA, SC ELJ VATRA SA şi SC Transenergo Com SA, numai ultima are înscris în obiectul de activitate “producţie, transport şi distribuţie energie electrică”. “Eu am câştigat în instanţă dreptul de a cumpăra garsoniera cu 15 milioane de lei. Cei de la firmă nici nu vor să audă. Ne cer 5.000 de euro. Ne-am adresat încă o dată instanţei”, ne-a mai spus doamna Anciu.

×
Subiecte în articol: observator