x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situație LIMITĂ. Două avioane de luptă au interceptat o aeronavă Tarom în spaţiul aerian al Germaniei

Situație LIMITĂ. Două avioane de luptă au interceptat o aeronavă Tarom în spaţiul aerian al Germaniei

07 Sep 2018   •   16:53
Situație LIMITĂ. Două avioane de luptă au interceptat o aeronavă Tarom în spaţiul aerian al Germaniei

Două aeronave de luptă ar fi interceptat o cursă Tarom, Otopeni – Bruxelles, după ce aceasta a pierdut contactul cu turnul de control.Potrivit The Aviation Herald, incidentul a avut loc la câteva minute dupa ora locală 9:00, cauza fiind o eroare a echipajului aeronavei româneşti. Un reprezentant al Tarom a confirmat parțial situația.

Boeingul 737 al Tarom efectua o cursă Bucureşti - Bruxelles. La intrarea în spaţiul aerian german echipajul nu a reuşit să ia legătura cu controlorii de trafic aerian de la sol.

Imediat, au fost alarmate avioanele de luptă, care au trecut în regim supersonic pentru a intercepta aparatul românesc. 

The Aviation Herald scrie că abia în momentul în care cele două avioane Eurofighter Typhoon germane au ajuns lângă Boeing, echipajul a utilizat frecvenţa de urgenţă, care nu fusese monitorizată până atunci.

Se pare că românii au folosit o frecvenţă greşită atunci când au intrat în spaţiul aerian al Germaniei, motiv pentru care nu au putut intra în legătura cu solul.

După rezolvarea incidentului avioanele de luptă s-au retras la bază, iar aparatul Tarom şi-a continuat cursa spre Bruxelles.

Reacţia Tarom

Surse ale companiei Tarom au declarat că aeronava românească, într-adevăr, nu a reuşit să ia legătura cu controlorii de trafic aerian de la sol, scrie Observator.tv.

Echipajul nu a putut răspunde din cauza unei dificultăţi tehnice la staţie. Aceleaşi surse susţin însă că avioanele Germaniei nu s-au apropiat de aparatul Tarom.

×
Subiecte în articol: tarom