x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Slujbă la Săvârșin, la 5 ani de la decesul Reginei Ana

Slujbă la Săvârșin, la 5 ani de la decesul Reginei Ana

01 Aug 2021   •   11:00
Slujbă la Săvârșin, la 5 ani de la decesul Reginei Ana

Majestatea Sa Custodele Coroanei organizează, duminică, o liturghie cu Recviem la Parohia Romano-Catolică din Săvârșin, județul Arad, la cinci ani de la decesul Reginei Mamă Ana.

Liturghie cu Recviem pentru comemorarea a cinci ani de la decesul Reginei Ana a României are loc duminică, la ora 14, la Parohia Romano-Catolică din Săvârșin.

Participă Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu.

Liturghia va fi oficiată de preotul paroh Petru Muțiu.

Liturghia va începe la ora 14 și va dura aproximativ o oră.

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit pe 1 august în 2016, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Înmormântarea a avut loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regele şi Regina s-au cunoscut pentru prima dată în Londra în 1947, cu ocazia căsătoriei principesei Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu principele Philip, duce de Edinburgh.

Regele Mihai I i-a cerut mâna principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o săptămână de la prima lor întâlnire. Devotamentul faţă de ţară, simţul datoriei şi sprijinul logodnicei sale l-au determinat pe rege să se întoarcă în România după încoronarea reginei Elisabeta.

A urmat abdicarea forţată din 30 decembrie 1947, astfel încât Regina Ana a călcat pe pământ românesc abia la sărbătoarea de Paşti din 1992.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Regina Maria