Şniţelul vienez, magazinele de lux şi plimbările prin capitala Austriei, cu asta s-au ocupat consilierii generali timp de trei zile căt s-au aflat la Viena. Scopul era cu totul altul: promovarea Bucureştiului.Â
Â
Şniţelul vienez, magazinele de lux şi plimbările prin capitala Austriei, cu asta s-au ocupat consilierii generali timp de trei zile căt s-au aflat la Viena. Scopul era cu totul altul: promovarea Bucureştiului. Â
Â
Şniţelul vienez, magazinele de lux şi plimbările prin capitala Austriei, cu asta s-au ocupat consilierii generali şi primarii de sector timp de trei zile, căt s-au aflat la Viena. Scopul era cu totul altul: prezentarea proiectelor edilitare, atragerea investitorilor străini şi promovarea artiştilor romăni.
Â
"Zilele Bucureştiului la Viena", un eveniment de care ar fi trebuit să profite aleşii locali şi să inveţe căt mai multe de la omologii lor din administraţia locală vieneză. Că, slavă Domnului, aveau ce. Numai că, odată ajunşi in capitala Austriei, cei 40 de consilieri generali şi trei primari de sector (Andrei Chiliman, Adrian Inimăroiu, Cristian Poteraş), au constatat că n-aveau in program nici o intălnire cu reprezentanţii Primăriei din Viena şi, cum spectacolele de jazz, underground şi teatru nu prea se inscriau in preferinţele lor, au luat la picior magazinele şi restaurantele. Intrebaţi ce au invăţat in cele trei zile, aleşii au avut replici care mai de care. "Eu n-aveam ce să invăţ de la ei, pentru că ştiu foarte bine cum funcţionează. Cunosc ţara pentru că am stat mulţi ani aici", ne-a declarat Florin Bumbaş, un consilier atotştiutor.
Â
"M-a impresionat cum majoritatea străzilor secundare erau cu sensuri unice. De asemenea, numărul mare de piste pentru biciclişti, care ajută la descongestionarea traficului", a spus Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1.
Â
"Intrebaţi-mă ce am măncat, nu ce am invăţat. Pentru că, sincer, asta-i realitatea. Poate că am fost printre puţinii care au cerut o intălnire cu cineva de la Primăria din Viena. Am crezut că asta facem aici. Chiar m-am dus pănă acolo, voiam să ştiu cum este organizat consiliul, cum administrează banii, ce buget au pentru cultură, investiţii. N-am reuşit decăt să văd primăria din exterior", ne-a povestit Victor Adăr, consilier general. Cei de la administraţia vieneză i-au spus lui Adăr că, dacă stabileau din timp, intălnirea dintre cei din Consiliul General al Capitalei şi aleşii locali austrieci era posibilă fără nici o problemă.
Â
Â
Â
CUMPĂRĂTURI. Singura intrevedere mai oficială care-i obliga pe consilieri să fie prezenţi a fost Forumul internaţional de afaceri Bucureşti, metropolă Europeană - oportunităţi de investiţii. Asta teoretic, pentru că practic pe mulţi consilieri nu i-am mai văzut decăt la venire şi la plecare pe aeroport. Insă o parte dintre ei au ajuns la forum şi au ascultat in mare parte toate proiectele de investiţii prezentate de directorii din Primăria Capitalei, lucru pe care puteau să-l facă şi la Bucureşti. Acest forum a fost cu alte cuvinte o şedinţă de consiliu, care se ţine mai greu in ţară din cauza disputelor politice.
Cele mai multe ore insă consilierii şi le-au petrecut prin magazile de lux şi terasele de pe celebra stradă Mariahilfer Strabe.
Â
Unii reprezentanţi ai opoziţiei nu s-au mulţumit doar cu atăt. Pentru a strica evenimentul organizat de municipalitate, "Zilele Bucureştiului la Viena", s-au găndit să pună la cale un plan. Au incercat să le dea bani artiştilor romăni care jucau sau căntau in centrul Vienei, pentru ca in final poliţia să se sesizeze şi să intervină. "Un consilier a scos din buzunar bani pentru a-i da unui copil. Normal că a refuzat banii, dar gestul ni s-a părut o bătaie de joc. Elevii de la Liceul George Enescu au fost foarte bine primiţi de cei din Viena, spectacolele lor fiind foarte apreciate. Nici n-a fost vorba de vreun conflict cu poliţia, aşa cum s-a spus", ne-a spus Horia Drăgoi, directorul liceului.
Una peste alta, concluzia a fost dată de unul dintre consilieri: "Noi nici nu ştim de ce am venit la Viena".
Â
Â
Â