x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ȘOC pentru o familie din Sibiu după ce a primit o factură la electricitate de peste 33.000 lei

ȘOC pentru o familie din Sibiu după ce a primit o factură la electricitate de peste 33.000 lei

20 Sep 2022   •   11:31
ȘOC pentru o familie din Sibiu după ce a primit o factură la electricitate de peste 33.000 lei

O familie din județul Sibiu a primit o factură la electricitate de peste 33.000 de lei. Oamenii spun acum că trebuie să se împrumute la bancă pentru a plăti suma datorată.

Factura, în valoare de 32.836,30 lei, cuprinde o regularizare pentru ultimii patru ani însă, chiar și în aceste condiții, suma este uriașă. Ultima citire a contoarului a fost realizată în mai 2019 din cauza faptului căfurnizorul nu are personal, scrie oradesibiu.ro. Mai mult, consumul este calculat la actualu tarif, și nu la cel din anii precedenți. 

Cristina Deac spune că în fiecare lună a achitat facturile emise, indiferent de suma estimată, care a fost de 200-800 lei/lună. 

Proprietarii sunt încă în stare de șoc după factura primită, mai ales că în fiecare lună au achitat facturile indiferent că au fost 200, 300 sau 800 lei. Familia se gândește, ca în cel mai extrem caz, să facă un împrumut bancar pentru că altfel nu ar putea plăti suma exorbitantă. „Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la Electrica au făcut calculul în funcție de tariful de astăzi”, spune Cristina Deac. 

Aceasta locuiește împreună cu soțul și copilul într-o casă cu două etaje, în localitatea Săliște. 

Compania Electrica a transmis familiei că poate plăti jumătate din sumă, după care aceasta să fie achitată eșalonat. 

Foto oradesibiu.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: factura energie sibiu