x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șoferii ar putea rămâne fără permis auto dacă nu plătesc amenzile

Șoferii ar putea rămâne fără permis auto dacă nu plătesc amenzile

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2023   •   14:15
Șoferii ar putea rămâne fără permis auto dacă nu plătesc amenzile

Conducătorii auto care nu-și plătesc amenzile de circulație în termen de 60 de zile ar putea rămâne fără permis, potrivit unui proiect de lege depus în Senat.

Actul normativ prevede ca acesta să fie suspendat până la achitarea sancțiunii.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată şi la Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Proiectul modifică OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare (Codul Rutier), scrie antena3CNN.

"Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină. Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv", arată inițiatorii.

Suspendarea permisului auto poate fi şi "o formă de disciplinare a șoferilor, absolut necesară pentru o țară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morți în accidente rutiere, raportat la populație, la nivelul Uniunii Europene: 85 de morți la un milion de locuitori".

 

×
Subiecte în articol: soferi amenzi permis auto