x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii care nu-şi plătesc amenzile vor rămâne pietoni în maxim 50 de zile

Şoferii care nu-şi plătesc amenzile vor rămâne pietoni în maxim 50 de zile

09 Oct 2013   •   18:32
Şoferii care nu-şi plătesc amenzile vor rămâne pietoni în maxim 50 de zile

Şoferii care nu achită amenzile pentru contravenţii rutiere vor fi notificaţi de Poliţie în termen de 30 sau 35 de zile că în următoarele 15 zile le va fi suspendat permisul de conducere, conform proiectului noului Cod rutier a declarat ministrul Daniel Constantin.

"Problema se pune la cei care nu îşi plătesc amenzile în 30 de zile sau 35 de zile - cum va fi forma finală - ei vor fi notificaţi că în următoarele 15 zile li se suspendă permisul de conducere. Este un detaliu care urmează să fie stabilit, 30 sau 35 de zile, la care se mai adaugă 15 zile pe baza unei notificări pe care Ministerul de Interne o trimite către persoana respectivă", a spus Constantin.

Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravenţii şi infracţiuni.

Conform ultimelor modificări, sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie, permisul de conducere urmând să fie suspendat dacă amenda nu este achitată.

×