x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii se organizează online şi propun boicot total la benzinării pe 17, 18 şi 19 ianuarie

Şoferii se organizează online şi propun boicot total la benzinării pe 17, 18 şi 19 ianuarie

de Veronica Micu    |    11 Ian 2011   •   10:18
Şoferii se organizează online şi propun boicot total la benzinării pe 17, 18 şi 19 ianuarie

Nemulţumiţi de preţul tot mai mare a carburanţilor, mai mulţi şoferi se strâng pe internet pentru a boicota benzinăriile pe 17, 18 şi 19 ianuarie. Aceştia au lansat un mesaj în spaţiul virtual în care îndeamnă toţii posesorii de automobile ca în datele precizate să nu mai cumpere benzină, sperând astfel să îi determine pe proprietarii de benzinării să scadă preţurile.

Conform site-ului www.pretbenzina.ro şi www.gazonline.ro, astăzi cel mai ieftin carburant poate fi găsit la pompele Petrom, cu 4,94 de lei, iar cel mai scump la benzinăriile MOL, cu 5,13 lei. Preţul este comparabil cu cel din Europa Occidentală şi evident mai mare decât cel practicat la benzinăriile vecinilor bulgari şi unguri, conform ratelor prezentate pe site-ul www.e-transport.ro.

Cea mai mare problemă o reprezintă însă scumpirea succesivă, într-un interval scurt, care a dat peste cap bugetele şi aşa şubrede ale românilor, scrie dcnews.ro.

După ce în ultimele zile au fost organizate mai multe proteste inedite ale şoferilor - de exemplu unii au preferat să facă plinul şi să plătească în monede de 0,05, 0,10 şi 0,50 lei, acum aceştia vor să nu se mai răzbune pe angajaţii benzinăriilor puşi să numere saci de pocneţi, ci pe multimiliardarii care conduc benzinării şi care stabilesc preţurile.

Iată mesajul ce a înroşit firele de comunicare dintre şoferi zilele acestea:

"Stop Indiferenţei! Protestul de la benzinării trebuie să continue. Aşa că, români, haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani! Fiţi solidari cu noi şi în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2011 nu alimentaţi, nu intraţi în nicio benzinărie!  Mergem cu mijloacele de transport în comun, cu bicicletele sau pe jos, dar nu mai alimentăm maşinile pentru a nu le mai umple buzunarele".

×