x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila. Şoferul turc al autocarului răsturnat a fugit din România! A primit mandat de arestare în lipsă

Brăila. Şoferul turc al autocarului răsturnat a fugit din România! A primit mandat de arestare în lipsă

04 Sep 2015   •   18:06
Brăila. Şoferul turc al autocarului răsturnat a fugit din România! A primit mandat de arestare în lipsă
Sursa foto: FOTO: Florentin Coman / Adevărul

Şoferul turc care a condus autocarul răsturnat la Baldovineşti, în judeţul Brăila, pe 19 august, accident în urma căruia trei copii şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite, a primit mandat de arestare în lipsă, pentru că în sală a fost doar avocatul conducătorului auto, care a declarat că acesta a plecat din ţară, potrivit obiectivbr.ro.

Tribunalul Brăila a emis marţi, 1 septembrie, pe numele lui Sevinc Cemil, în vârstă de 27 de ani, acuzat de ucidere din culpă, mandat pentru următoarele 30 de zile.

Sevinc Cemil a fost reţinut pe 20 august, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, şi a fost prezentat pe 21 august Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, dar instanţa a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de luare a măsurii arestului preventiv ca fiind neîntemeiată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au făcut apel, iar şedinţa de judecată de la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Brăila, a fost programată pe 28 august, numai că aceasta nu s-a mai ţinut, deoarece Sevinc Cemil a lipsit din sala de judecată, următorul termen fiind stabilit pe 1 septembrie 2015.

Potrivit sentinţei din 1 septembrie, Tribunalul Brăila 'dispune arestarea preventivă a inculpatului Sevinc Cemil pe o durată de 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 210 alin 2 Cod procedură penală dispune înştiinţarea Inspectoratului General pentru Imigrări cu privire la dispoziţia instanţei privind arestarea preventivă a cetăţeanului turc Sevinc Cemil. În baza art. 275 alin 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia'. Sentinţa este definitivă.

Trei copii au murit şi peste 20 de persoane au fost rănite într-un grav accident, produs pe 19 august, pe DN2B Brăila-Galaţi, pe raza localităţii Baldovineşti, după ce un autocar în care se aflau 35 de turişti moldoveni, un ghid turc şi doi şoferi turci s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei pe fondul unui carosabil umed.

Parchetul General a informat că s-a constituit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul de circulaţie. PÎCCJ a mai precizat că din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autocarului nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secţiune de drum aflată în curbă şi în condiţii de ploaie abundentă.

Sursa: Agerpres

×