x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj - Feminizarea tehnologiei

Sondaj - Feminizarea tehnologiei

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00

Pănă in 2012, 25% din conţinutul de divertisment va fi creat şi accesat de către comunităţi restrănse, in detrimentul celui creat de grupurile media tradiţionale se arată intr-un raport Nokia realizat in urma unui sondaj pe 9000 de subiecţi.

Pănă in 2012, 25% din conţinutul de divertisment va fi creat şi accesat de către comunităţi restrănse, in detrimentul celui creat de grupurile media tradiţionale se arată intr-un raport Nokia realizat in urma unui sondaj pe 9000 de subiecţi. Prin intermediul cercetării, au fost identificate patru tendinţe cheie: "contopirea realităţilor", "Cultura geek", "G Tech", "Caracterul local". In prezent, aceste tendinţe sunt incă in formare, insă pe măsură ce se vor incetăţeni in răndul consumatorilor, vor avea un efect creativ, de apropiere şi de angajare asupra modului in care oamenii consumă divertismentul, şi vor duce la apariţia fenomenului de "divertisment in circuit".

Contopirea realităţilor reprezintă efectul stilurilor de viaţă nou apărute care duc la estomparea diferenţelor dintre realitatea online şi cea offline. Divertismentul nu va mai fi segmentat; oamenii vor putea accesa şi crea conţinut de oriunde işi vor dori. Cultura geek marchează schimbarea preferinţelor consumatorilor către un divertisment din ce in ce mai sofisticat şi mai complex. Cultura celor care devorează tehnologie (geek) este in plină dezvoltare, iar promotorii acesteia işi doresc recunoaşterea şi recompensarea meritelor proprii - graniţa dintre comercial şi creativ urmănd să fie treptat ştearsă. G Tech este o forţă socialţă deja existentă in Asia care va schimba modul in care va arăta divertismentul. Nu este vorba despre mai mult roz sau strălucire, ci despre fenomenul de feminizare a tehnologiei, aflat in plină desfăşurare. Divertismentul va deveni din ce in ce mai mult rezultatul unei munci de echipă, va avea un caracter democratic, emoţional şi personal - toate reprezentănd caracteristici feminine. Cercetarea a mai dezvăluit existenţa unor mentalităţi locale in ceea ce priveşte consumul de divertisment, astfel incăt, pe viitor, Caracterul local va deveni o temă cheie in divertisment. Consumatorii se vor orienta cu măndrie către conţinutul realizat pe plan local.

×
Subiecte în articol: observator