x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soprana Roxana Briban s-a sinucis

Soprana Roxana Briban s-a sinucis

de Mara Raducanu    |    21 Noi 2010   •   15:26

Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în casa ei din Bucureşti, a declarat duminică pentru Mediafax Alexandru Briban, soţul artistei. “Ieri după-masă eu am fost la cumpărături şi când m-am întors am găsit uşa încuiată – cu cheile în uşă, pe dinăuntru. Am intrat pe geam şi am găsit-o în cadă, cu venele tăiate, cu trei pungi legate cu scotch în jurul gâtului. Nu avea puls, nu respira, a venit echipa SMURD care a încercat să o resusciteze, dar nu a reuşit”, a explicat Alexandru Briban.

El a precizat că soprana a suferit o depresie după ce a fost dată afară de la Opera Naţională Bucureşti în 2009. Totodată, Alexandru Briban a spus că soprana îşi dorea să cânte şi fără bani la Opera Naţională Bucureşti, însă nu a mai fost primită de directorul instituţiei. “În iunie 2009, directorul Operei Naţionale Bucureşti i-a cerut să renunţe la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea să cânte din nou la Opera Naţională Bucureşti. Ea nu a vrut să renunţe, astfel că nu i-a mai fost prelungit contractul cu Opera Naţională Bucureşti”, a mai spus Alexandru Briban.  În schimb, Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, a declarat pentru Mediafax că, în anul 2009, soprana Roxana Briban şi-a dat demisia de la Opera Naţională Bucureşti, unde lucra din anul 2000.

Pe de altă parte, Alexandru Briban a mai spus că soţia lui urma un tratament. “A fost la doctori, se mai liniştise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut să o salvez de fiecare dată”, a spus soţul artistei. El a precizat că şi contractele de colaborator pe care soprana le avea la Opera din Viena s-au încheiat odată cu plecarea de la conducerea instituţiei a lui Ioan Holender. Potrivit site-ului personal, Roxana Briban s-a dedicat vieţii muzicale de la vârsta de şase ani, prin studiul viorii şi cel al cântecului. Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, în anul 2000, laureată a mai multor concursuri de canto, a obţinut premiul “Ludovic Spiess”, din partea Forumului Muzical Român, şi distincţia “Vocea de Aur”, din partea Societăţii Române de Radiodifuziune.

×