x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

26 Noi 2013   •   10:04
Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat aseară, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, comandamentul de iarnă pentru a se asigura de buna funcţionalitate a planului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezire.

“Solicit operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi şi să verifice toate utilajele de deszăpezire din parcul auto, precum şi stocurile de material antiderapant, în aşa fel încât să putem interveni cu promptitudine atunci când va fi cazul. Este foarte important că, dacă ne vom confrunta cu scăderea temperaturilor şi căderi de precipitaţii, să avem utilaje în puncte fixe şi să acţionăm imediat pentru a nu se forma polei. De asemenea, solicit responsabililor din cadrul RADET să se asigure că agentul termic va fi furnizat în condiţii optime. Mă bazez pe un răspuns prompt din partea tuturor”, a declarat primarul general, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit datelor transmise de către operatori, în acest moment sunt echipate şi pregătite să intervină 544 de utilaje, iar 3652 de muncitori vor acţiona manual la degajarea zăpezii, curăţatul trotuarelor şi al trecerilor de pietoni. În acelaşi timp, operatorii de deszăpezire dispun de o cantitate de 32.650 de tone de material antiderapant.

Primarul Capitalei a cerut Administraţiei Străzilor cât şi celorlalţi operatori şi constructori să finalizeze în cel mai scurt timp lucrările în carosabil. De asemenea, a solicitat conducerii RATB să verifice starea vehiculelor din parcul auto precum şi dotarea acestora cu cauciucuri de iarnă.

În ceea ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Primarul Capitalei s-a asigurat că toate cele 19 spitale dispun de material antiderapant necesar pentru curăţarea intrărilor în unităţile sanitare dar şi că vor fi luate toate măsurile pentru izolarea şi delimitarea lucrărilor aflate în desfăşurare la Spitalele Foişor şi Gomoiu.


×