x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu a fost învitat la o cafea şi o narghilea

Sorin Oprescu a fost învitat la o cafea şi o narghilea

de Monica Andrei Capatos    |    03 Noi 2008   •   00:00

Mai întâi a fost o scrisoare. Apoi, o întâlnire nesperată. În final, o prietenie. Aşa am putea rezuma în câteva cuvinte ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, pe la prânz. Personajele poveştii noastre sunt o familie de pensionari din Bucureşti şi primarul general, Sorin Oprescu.



Familia Georgescu, la poveşti cu primarul Sorin Oprescu
Marin Raica/Jurnalul Naţional

"Suntem Fibi şi Ioan Georgescu..., am depăşit vârsta de 78 de ani, suntem născuţi în Bucureşti şi vă rugăm ca într-una din zilele săptămânii, înclusiv sâmbăta şi duminica, să ne faceţi o vizită la domiciliu, ca între bucureşteni. Vă aşteptăm la o cafea şi o narghilea." Invitaţia n-a fost refuzată de primar, mai ales că era pentru prima dată când cineva nu cerea nimic.
Aşa că sâmbătă, cu un buchet de flori, Oprescu a bătut la uşa bătrânilor care sub nici o formă nu se aşteptau la un asemenea oaspete. Două persoane speciale care locuiesc într-un apartament modest de două camere şi care în ciuda vârstei încă-şi mai arătau dragostea unul faţă de celălalt. Discuţia, având în vedere şi pregătirea edilului, s-a axat în mare parte pe problemele de sănătate. Domnul Georgescu i-a spus primarului că soţia sa este bolnavă şi are nevoie de ajutor, suferind două accidente vasculare, plus probleme la coloană. Oprescu i-a sfătuit să ceară trimitere la medicul de familie, secţia Chirurgie II a Spitalului Universitar Bucureşti, le-a mai spus că va cere un RMN şi absolut toate celelalte analize pentru doamna Fibi.
Doamna Fibi n-a fost prea încântată că soţul ei a pârât-o primarului, dar într-un final Oprescu a convins-o că ar fi bine să meargă la nişte analize. Discuţiile pe teme medicale au fost repede înlocuite cu cele despre situaţia în care se află fostul Liceu Industrial Regele Mihai I, unde domnul Georgescu a fost elev şi profesor.
Liceul, care se află în curtea Facultăţii de Chimie, nu face parte din programul BEI, dar primarul a promis că se va interesa de situaţia acestuia. Vizita a luat sfârşit după două ore, timp în care cei trei au discutat şi despre trecul României, regimurile aflate la putere, dar şi despre problemele Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator