x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu, la lucrările de consolidare pentru vechiul sediu al Primăriei: "Metoda este una de excepţie"

Sorin Oprescu, la lucrările de consolidare pentru vechiul sediu al Primăriei: "Metoda este una de excepţie"

19 Mar 2014   •   16:03
Sorin Oprescu, la lucrările de consolidare pentru vechiul sediu al Primăriei: "Metoda este una de excepţie"

Primarul general, Sorin Oprescu, a fost prezent la lucrările de consolidare pentru vechiul sediu al Primăriei Municipiului Bucureşti. “Consolidarea clădirii este realizată în proporţie de 90%. Metoda este una de excepţie, este vorba despre un procedeu de izolare antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibraţiile terenului şi introducerea izolatorilor antiseismici. Acest procedeu a mai fost folosit până acum în România doar la un corp al ASE, de pe Griviţa (care a reprezentat un program pilot). Vom utiliza aceasta metodă şi la consolidarea Arcului de Triumf”, a declarat Primarul General, care a explicat că, după consolidare, este garantată rezistenţa clădirii până la un cutremur de 9,8 grade pe scara Richter. Valoarea aferentă lucrărilor de consolidare este de 57.372.033 lei iar termenul de execuţie este estimat pentru 30 aprilie 2014.

Lucrările de consolidare au început în urmă cu doi ani, atunci când s-au obţinut toate autorizările. Cea de-a doua etapă, cea de reabilitare a clădirii, aceasta se afla în procedura de atribuire şi, potrivit Primarului General, se încearcă să se obţină şi fonduri europene. Tot în cadrul celei de-a doua etape, de modernizare şi reabilitare, se vor efectua lucrări de reabilitare / refuncţionalizare, recompartimentare şi restaurare a suprastructurii imobilului.

Proiectul are în vedere realizarea lucrărilor de arhitectură, refacerea spaţiilor interioare, refacerea tuturor instalaţiilor existente şi montarea unei centrale termice performante, precum şi lucrări de anvelopare exterioare, de conservare şi restaurare a elementelor de faţadă, având în vedere valoarea istorică a clădirii care este monument istoric de categoria A.

De asemenea, la mansarda imobilului se vor amenaja spaţii destinate birourilor, cu o suprafaţă totală de 2.000 de metri pătraţi. La subsol se va amenaja şi dota o arhivă, iar sala Consiliului General va fi amenajată la standarde europene.
În cadrul acestei etape se va construi şi o parcare subterană pe trei niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri, la care se vor adăuga şi alte 42 de locuri în curtea interioară. 



×