x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: "Pasajul Basarab? Trebuia sa fiu nebun sa stopez lucrarile!"

Sorin Oprescu: "Pasajul Basarab? Trebuia sa fiu nebun sa stopez lucrarile!"

03 Noi 2008   •   00:00

Interviu acordat cotidianului Financiarul.



  • Financiarul: Veti continua toate proiectele pe care le-ati gasit in PMB?
Sorin Oprescu: In special sunt lucrari de anvergura, cum ar fi Podul Basarab. Trebuie sa fiu nebun sa le stopez.

  • La un moment dat, constructorul Astaldi a oprit lucrarile, motivand neplata anumitor facturi de catre primarie. Ce s-a intamplat?
Dupa o luna de la venirea mea in primarie, am achitat niste sume, ce-i drept, neimportante pentru cat lucrasera. Mi-au explicat care sunt problemele lor si in mare parte am reusit sa le demontez. Nu am reusit in schimb sa rezolv problema retrocedarilor, care treneaza de la inceputul anului, exproprieri pe care trebuia sa le rezolve PMB inainte de inceperea lucrarilor. Aici sunt mari semne de intrebare, ca sa nu spun altfel.

  • Cat de mari?
Majoritatea exproprierilor s-au facut pentru 1.400 de euro pentru un metru patrat, dar am constatat ca unora li s-au dat chiar 8.000 de euro si cei ramasi acum in zona cer chiar si de cinci ori mai mult.

  • Cand se va termina Pasajul Basarab?
E greu de spus cu exactitate. Le-am explicat celor de la Astaldi ca, daca nu vor fi onesti cu mine, pierdem timpul. Oricum au intarziat un an si jumatate cu demararea lucrarilor si nu din vina primariei, ci pentru ca au inceput un alt proiect decat cel initial. Pana acum le-am platit 10 miliarde pentru tablierul ce trebuie asezat pe piloni.

×
Subiecte în articol: romania