x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea a trimis Corpul de Control pentru a verifica situația de la Spitalul Săpoca

Sorina Pintea a trimis Corpul de Control pentru a verifica situația de la Spitalul Săpoca

18 Aug 2019   •   11:00
Sorina Pintea a trimis Corpul de Control pentru a verifica situația de la Spitalul Săpoca

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a decis trimiterea de urgenţă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a verifica situaţia de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. "Am cerut o verificare amănunţită şi rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijenţă, vom acţiona în consecinţă", a declarat aceasta.

În jurul orei 3:30 în această dimineaţă, unul dintre pacienţii internaţi în secţia de psihiatrie acuţi, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii şi a lovit în zona capului pacienţii din salonul său şi din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei.

În urma agresiunii, au rezultat 13 victime, dintre care 4 pacienţi au decedat, trei au murit pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău, trei pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi 6 pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale / faciale minore.
Dintre cei care au fost răniţi, trei pacienţi (doi bărbaţi şi o femeie) au traumatisme craniene severe și se află internaţi la UPU Spitalul Judeţean Buzău. Unul dintre bărbaţi va fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, ceilalţi rămânând internaţi deocamdată la Buzău. Cei șase pacienţi care au traumatisme craniene minore şi faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău.

În tura din noaptea trecută, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia au fost un medic şi 7 asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi. Managerul unităţii medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul şi a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit şi a reuşit să alerteze personalul medical.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: spital sapoca