x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şova: Statul român este OBLIGAT să prelungească licenţa de exploatare de la Roşia Montană, la o simplă cerere (VIDEO)

Şova: Statul român este OBLIGAT să prelungească licenţa de exploatare de la Roşia Montană, la o simplă cerere (VIDEO)

13 Oct 2013   •   00:51
Şova: Statul român este OBLIGAT să prelungească licenţa de exploatare de la Roşia Montană, la o simplă cerere (VIDEO)

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Şova, a declarat în ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A de la Antena 3, că statul român este obligat să prelungească licenţa de exploatare de la Roşia Montană, la cerere, şi asta pentru că aşa a fost ea formulată în anul 1999.

"Avem o realitate juridică care spune acest lucru. Aceşti oameni au o licenţă de exploatare până în 2019. Din 2019 ei pot cere prelungiri multe. Nu este TEORETIC obligatoriu să li se dea. Dar în licenţă se prevede că licenţa se prelungeşte cu câte cinci ani, automat, la simpla cerere formulată cu 60 de zile înainte de expirarea licenţei", a declarat Dan Şova la Antena 3.

Şova a subliniat că fără adoptarea proiectului de lege pentru Roşia Montană, în momentul de faţă, în licenţa emisă în 1999 nu există nici o prevedere în legătură cu patrimoniul cultural, cu obligaţiile economice faţă de comunitatea Roşia Montană şi nu există nici o prevedere cu privire la eliminarea poluării istorice", a precizat Dan Şova.

"De asemenea, nu există nici o prevedere care să garanteze menţinerea cotei de 25 la sută a statului român", a subliniat Şova.
×
Subiecte în articol: roşia montană licenţă dan sova