x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spanioli luati ostatici de un roman

Spanioli luati ostatici de un roman

27 Mai 2004   •   00:00

Un roman tinea ieri ostatici trei persoane in interiorul unei banci din Alcalá de Henares, suburbie plina ochi cu romani, aflata in apropierea capitalei spaniole

ANA ILIE

Madrid. Initial, barbatul a luat 10 ostatici, insa s-a decis la un moment dat sa lase femeile sa plece. Cerea bani si vorbea spaniola cu un accent puternic, ceea ce i-a facut pe politistii spanioli sa conchida ca este vorba de un imigrant ilegal de origine romana. Cotidianul spaniol El Mundo a intrat in contact telefonic cu atacatorul, care s-a aratat linistit in timp ce a comunicat cu unul din redactorii publicatiei madrilene.

"Ce se intampla acolo?", l-a intrebat jurnalistul. "Nu auzi la radio? Vreau bani", a raspuns romanul. Chestionat cat doreste, concetateanul nostru i-a spus ca nu stie exact. Intervievat telefonic si de agentia Efe, atacatorul a mai spus ca initial se gandise sa ceara 50.000 de euro, insa la vederea politiei, a ridicat miza.

Imigrantul a navalit la o ora dupa pranz in sucursala din Alcalá de Henares a Bancii BBVA, aflata pe Strada Libreros la numarul 8, in centrul suburbiei. Aceasta banca nu are nici usi securizate, nici supraveghere video. Romanul era imbracat in negru din cap pana in picioare, purta o haina lunga in care ascundea doua arme. Una dintre ostaticele eliberate a spus despre el ca seamana cu actorul american Keanu Reeves, in pelicula "Matrix".

×
Subiecte în articol: observator