x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată

Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată

23 Aug 2022   •   21:08
Spătaru: La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată

Ministrul Economiei Florin Spătaru spune că la nivel european sunt situații clare de recesiune și că România nu poate fi izolată din punctul acesta de vedere. „România are o amenințare, dar are și o oportunitate”, susține ministrul.

Mrarți seara întrebat la Antena 3, dacă România riscă să intre în recesiune, ministrul Economiei Florin Spătaru a răspuns: „La nivel european vorbim de situații clare de recesiune, România nu poate fi izolată din punctul ăsta de vedere, tocmai de aceea vin și spun că România are o amenințare din punctul acesta de vedere, dar are și o oportunitate”.

Potrivit ministrului, acest lucru se datorează faptului că România este productor de energie și de gaze și că poate să producă materii prime care ar putea la rândul lor să creeze valoa

Săptămâna trecută și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a vorbit săptămâna trecută despre acest risc.

„Există riscul. Deci nu suntem într-o oază în care suntem feriți de riscurile apariției unor elemente de presiune de exemplu recesioniste, dar ele au fost sau sunt anticipatele pas cu pas pentru că trebuie să te uiți cum funcționează anumiți indicatori proxy - de exemplu producția industrială este în scădere. Asta îți arată că vei avea o dificultate, cel puțin pe trimestrul 3 și 4 și trebuie să iei niște măsuri, să revigorezi acea acea zonă, astfel încât pierderile de context sau de conjunctură să nu se resimtă în efectele orizontale”, a spus  ministrul Câciu.

 

×
Subiecte în articol: Florin Spătaru