x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Specialiștii explică apariția tulpinii Omicron în Africa: Vaccinurile, monopolizate de țările bogate

Specialiștii explică apariția tulpinii Omicron în Africa: Vaccinurile, monopolizate de țările bogate

27 Noi 2021   •   18:30
Specialiștii explică apariția tulpinii Omicron în Africa: Vaccinurile, monopolizate de țările bogate
Sursa foto: sursa: Facebook

Vaccinurile au fost monopolizate de țările bogate, iar africanii nu s-au putut imuniza, ceea ce a favorizat apariția unor variante ale virusului SARS-CoV-2, susține expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș.

Potrivit statisticilor, Africa are o rată de vaccinare foarte mică.

„Noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către țările bogate (România face parte din acest grup). Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 2%”, a anunțat Cherecheș pe Facebook.

Răzvan Cherecheș susține că epidemia poate fi oprită doar prin repartizarea echitabilă a dozelor de vaccin în lume.

„Distribuția vaccinurile va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică”, a adăugat specialistul român.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene.

Suspiciuni sunt și la doua persoane din Germania și Cehia. Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.

(sursa: Mediafax)

×