x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Spionaj si tradare" - Codrut Seres a fost invinuit oficial

"Spionaj si tradare" - Codrut Seres a fost invinuit oficial

de Miruna Pasa Petru    |    22 Dec 2006   •   00:00
"Spionaj si tradare" - Codrut Seres a fost invinuit oficial

Zi plina ieri in dosarul de "spionaj si tradare". Daca fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, a fost invinuit oficial, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a fost audiat pentru a doua oara la comisia speciala de la Cotroceni. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a motivat hotararea prin care a revocat miercuri mandatul de arestare al lui Vadim Benyatov Don, acuzat de spionaj economic.

INTALNIRE SCURTA. Ramas fara imunitatea ministeriala, fostul ministru Codrut Seres a fost chemat ieri la Parchet, unde a stat doar zece minute. El a aflat oficial ca este invinuit de tradare si aderare la un grup infractional organizat si a cerut un termen pentru pregatirea apararii. Codrut Seres a declarat ca este nevinovat si ceea ce i se intampla in acest dosar este un "circ mediatic orchestrat de Traian Basescu" pentru a se arata "cat de mult se lupta in aceasta tara". El a criticat "justitia facuta la televizor", dar si-a exprimat speranta ca procurorii vor fi obiectivi si isi vor respecta statutul de magistrati. Fostul ministru este cercetat pentru ca ar fi furnizat informatii clasificate consultantului international Stamen Stanchev (arestat pentru spionaj) in legatura cu privatizarea societatii Electrica Muntenia Sud. De asemenea, numele lui Seres apare si in cazul vanzarii a 8% din actiunile Petrom catre salariati. Procurorii sustin ca fostul ministru ar fi incercat sa promoveze in Guvern un proiect de hotarare care ar fi dat dreptul unei singure persoane, Liviu Luca, sa cumpere actiunile in numele tuturor salariatilor.

MOTIVARE. Consultantul international Vadim Benyatov Don, acuzat de spionaj si aflat la un pas de eliberare, va afla astazi de la instanta suprema daca va iesi sau nu din arestul preventiv. Curtea de Apel Bucuresti hotarase miercuri ca mandatul lui de incarcerare a fost dat cu incalcarea legii. Potrivit motivarii instantei, cetateanul american nu a fost audiat de procuror inainte sa fie retinut si nici inainte de a fi dus la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

×
Subiecte în articol: observator codrut seres