x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Nouă spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare

Nicușor Dan: Nouă spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   21:10
Nicușor Dan: Nouă spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare
Sursa foto: Facebook

Primarul Nicușor Dan anunță că nouă spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei.

Primarul Capitalei a anunțat că finanțarea va fi asigurată prin PNRR.

„Încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei. Proiectele aprobate în cea mai recentă ședință de Consiliu General vor fi depuse spre finanțare din PNRR. Digitalizarea activității spitalelor vizează achiziţii de componente hardware, modernizarea rețelelor de calculatoare, digitalizarea fluxurilor de documente, realizarea de baze de date sigure, până la platforme integrate pentru creșterea adresabilității”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

Spitalele Victor Babeș, Dr. Ioan Cantacuzino, Foișor, Victor Gomoiu, Filantropia, Colentina, Sfânta Maria, Dr. Panait Sârbu și Centrul Sfântul Stelian vor fi beneficiarele investițiilor.

Potrivit primarului, ASSMB a mai obținut finanțări prin PNRR pentru un proiect pentru componenta „Infrastructură spitalicească nouă” (în valoare de 51 milioane lei), pentru șase proiecte pe componenta „Unități de asistență medicală ambulatorie” (în valoare de 24 milioane lei) și pentru cinci proiecte pentru componenta „Reducerea riscului de infecții nosocomiale” (în valoare de 46 milioane lei).

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan proiecte spitale