x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar penal din oficiu pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

Dosar penal din oficiu pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2024   •   16:32
Dosar penal din oficiu pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

UPDATE Polițiștii au deschis marți un dosar penal, din oficiu, după incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde un elev a pulverizat cu spray iritant.

Potrivit Poliției Capitalei, dosarul a fost deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și lovire sau alte violențe”.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Un elev de 15 ani a pulverizat cu spray iritant în exteriorul, dar și la intrarea în clădirea liceului.

Mai mulți elevi au acuzat stare de rău, iar 25 dintre ei au fost duși la spital.

UPDATE 25 de elevi au fost transportați la spital, după ce un coleg de-al lor a pulverizat marți cu spray iritant în exteriorul și la intrarea în Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București.SU București-Ilfov a anunțat că au fost evaluați medical 29 de elevi, iar 25 au fost transportați la spital.

14 dintre aceștia au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, iar 11 la „Marie Curie”.

Poliția Capitalei a anunțat că a identificat un elev de 15 ani care ar fi pulverizat cu un spray iritant în exteriorul, dar și la intrarea în clădire.

Știre inițială: Este alertă la Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București. Mai mulți elevi sunt evaluați medical, iar cinci dintre ei sunt duși deja la spital

ISU București-Ilfov anunță că în incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, și că mai mulți elevi acuză stare de rău.

Până la ora transmiterii știrii, au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca 5 dintre aceștia să fie duși la spital.

Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital.

„Actțunea de evaluare medicală este în desfășurate, mai sunt și alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, arată ISU București-Ilfov.

La fața locului intervin 8 echipaje SMURD, 4 de Ambulanță, un echipaj CBRN, două autospeciale pentru victime multiple și două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Intervenția este în desfășurare.

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: spray iritant liceu