x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sprijin de 185 de milioane de euro pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

Sprijin de 185 de milioane de euro pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

01 Sep 2021   •   20:58
Sprijin de 185 de milioane de euro pentru tinerii care nu lucrează și nu merg la școală

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au semnat miercuri 12 contracte de finanțare în cadrul programului „Viitor pentru tinerii NEETs”, prin care tinerii care nu lucrează și nu merg la școală vor fi sprijiniți să își găsească un loc de muncă.

Potrivit unui comunicat al MIPE, 99 de proiecte au fost declarate câștigătoare în cadrul Programului Operațional Capital Uman „Viitor pentru tinerii NEETs”, care are o valoare totală de 185 de milioane de euro. Primele 12 contracte au fost semnate miercuri, iar restul vor fi parafate în zilele următoare.

Prin cele 99 de contracte câștigătoare, aproape 60 de mii de tineri NEETs („Not in Employment, Education or Training”), șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani, vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor. Aceștia vor fi sprijiniți să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională și să își găsească un loc de muncă.

Pe lângă aceasta, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

„Prin aceste contracte avem un singur scop: asigurarea unui viitor sigur tinerilor NEETs acasă, în România. Sunt mulți tineri, care nu și-au finalizat studiile și care nu au nici un loc de muncă. Acești tineri reprezintă o resursă imensă pentru România, iar noi vrem să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă bine plătit”, a declarat Hegedüs Csilla, secretar de stat în MIPE.

Potrivit reprrezentanților ministerului, urmează ca în următoarele două săptămâni toate contractele să fie semnate și să înceapă implementarea proiectelor.

(sursa: Mediafax)

×