x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sprijin guvernamental pentru Roșia Montană

Sprijin guvernamental pentru Roșia Montană

25 Oct 2022   •   13:45
Sprijin guvernamental pentru Roșia Montană

Guvernul aprobă, în ședința de marți, convocată la ora 12.30, alocarea unui sprijin pentru punerea în siguranță a barajului Tăul Mare din Alba, în urma incidentului din 1 octombrie, care a impus, printre altele, evacuarea preventivă a locuitorilor din Roșia Montană.

Potrivit Executivului, pe ordonea de zi figurează un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea art. 32 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 și două proiecte de hotărâri de Guvernprivind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale și pentru comuna Roşia Montană, judeţul Alba.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, săptămâna trecută, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pentru a fi acordat sprijin pentru punerea în siguranță a barajului Tăul Mare din județul Alba și pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate de incendiul din comuna Siriu, județul Buzău.

Prin actul normativ ce urma să fie inițiat de MDLAP va fi alocată suma de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri necesare efectuării lucrărilor de primă urgență, în vederea punerii în siguranță a barajului Tăul Mare din județul Alba. Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 1 octombrie 2022 la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea urgență a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcții ușoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate de incendiul din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17 octombrie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roşia montană