x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI: Cod "albastru precaut" de alertă teroristă

SRI: Cod "albastru precaut" de alertă teroristă

03 Mai 2011   •   11:25
SRI: Cod "albastru precaut" de alertă teroristă
163492-.jpgPotrivit unui comunicat de presă al Serviciul Român de informaţii, datele deţinute de autorităţile române, în contextul creat de uciderea lui Osama bin Laden "nu relevă existenţa, în acest moment, a unor ameninţări directe la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru - precaut".

"Serviciul Român de Informaţii, ca autoritate naţională responsabilă de prevenirea şi combaterea terorismului, împreună cu celelalte instituţii şi autorităţi publice din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), au adoptat măsurile necesare pentru cunoaşterea posibilelor situaţii generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul naţional. În acest context, Serviciul Român de Informaţii monitorizează permanent evoluţia ameninţărilor teroriste la adresa României, în cooperare cu membrii SNPCT, precum şi cu partenerii externi ai Serviciului, în vederea dispunerii cu operativitate a măsurilor de prevenire a oricărui potenţial risc pentru securitatea naţională", mai precizează sursa citată.

Potrivit Sistemului Naţional de Alertă teroristă, nivelul de alertă teroristă "albastru-precaut" înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist. (V.M.)

×