x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SRI, singura institutie care nu are rampa pentru persoane cu handicap

SRI, singura institutie care nu are rampa pentru persoane cu handicap

11 Mar 2004   •   00:00

Singura institutie publica din judetul Gorj care nu a facilitat accesul persoanelor cu handicap in sediu este Serviciul Roman de Informatii.

Desi mai sunt cinci zile pana cand rampele trebuie finalizate, pentru a se conforma legii, institutia nu a fost controlata si nici somata.

Obligatia legislativa a fost adaptata dupa normele impuse de Uniunea Europeana. Inspectoratul de Constructii Gorj a demarat un amblu control in judet, pentru a verifica daca legea este respectata in aceasta privinta. Angajatii Inspectoratului au gasit nereguli si au aplicat amenzi de 240 de milioane de lei la opt primarii de comune, insa in Targu-Jiu au sarit cu controlul peste SRI Gorj.

"Lasati-i in pace!"

Inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Constructii Gorj, Ilie Merfu, recunoaste ca nu a controlat cladirea SRI Gorj, pentru construirea rampei pentru persoane cu handicap. "N-am controlat-o si nici nu i-am pus in vedere! Dar va rog sa nu scrieti. Lasati-i in pace!", a spus Ilie Merfu.

Solutia - "mai tarziu"

Directorul SRI Gorj, Ion Faget, nu a dorit sa comenteze acest aspect, insa prefectul judetului, Toni Grebla, spune ca exista un proiect in lucru si ca in timp se va face o rampa. Prefectul a motivat intarzierea prin faptul ca la cladirea institutiei, scara de acces este prea inalta si rampa cu inclinatia de 7 grade este imposibil de realizat. "Se va gasi o solutie, dar mai tarziu! ", a declarat prefectul.
( GABRIELA MLADIN )

×
Subiecte în articol: observator