x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stadionul Giulești, finalizat în proporție de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

Stadionul Giulești, finalizat în proporție de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

06 Mai 2021   •   16:11
Stadionul Giulești, finalizat în proporție de 90%. Ar putea fi predat Rapidului în iulie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, susține că lucrările la stadionul Giulești din București sunt finalizate în proporție de 90% și că acesta ar putea fi predat clubului Rapid la începutul lunii iulie, scrie Mediafax

Ministrul Cseke Attila a vizitat joi stadionul Giulești și spune că lucrările de reabilitare au avansat semnificativ.

Astfel, stadionul este finalizat în proporție de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune și desfășurate rulourile de gazon.

„După instalarea dotărilor vor putea fi reluate activitățile de antrenament și competiții sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie”, a spus Cseke Attila.

El a precizat că, în pofida situației pandemice care a întârziat livrarea și instalarea unor materiale provenite din import, obligațiile asumate legate de Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor. Suprafața de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80x120 m.

Arena va avea și o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spații de cazare pentru sportivi și spații administrative, dar și spații dedicate publicului.

Costul total al investiției, finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, este de aproape 165 milioane de lei.

Reprezentanții ministerului precizează că pe stadion vor putea fi derulate competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4.

 

×