x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stâlpul din mijlocul şoselei uimeşte Brăila

Stâlpul din mijlocul şoselei uimeşte Brăila

de Florentin Coman    |    09 Iun 2009   •   00:00
Stâlpul din mijlocul şoselei uimeşte Brăila

Un stâlp de electricitate a apărut de câteva zile într-o intersecţie din Brăila, fiind montat ca soluţie de avarie pentru acoperirea hibelor unui proiect tehnic. Şoferii sunt bulversaţi, iar Primăria promite că lucrurile nu vor rămâne chiar aşa.



De o săptămână, şoferii care intră în Brăila dinspre Galaţi au neplăcuta surpriză de a se trezi cu un stâlp de electricitate în mijlocul drumului când ajung în prima intersecţie din oraş.

Este vorba despre intersecţia dintre Calea Galaţi şi Bulevardul Dorobanţilor, unde Primăria Brăila a început de câteva zile un proces de modernizare. Printre altele, pentru fluidizarea traficului s-a decis lărgirea carosabilului, lucru ce presupune mutarea cu câţiva metri a doi stâlpi de electricitate. S-a constatat însă că depărtându-se cei doi stâlpi, scade portanţa firelor electrice şi există riscul ca acestea să se rupă şi să cadă peste maşini. În consecinţă s-a găsit soluţia amplasării unui al treilea stâlp între cei doi, astfel încât firele să nu mai facă "burtă". Numai că noul stâlp pică exact în mijlocul uneia dintre cele patru benzi de mers ale intersecţiei, fapt ce i-a determinat pe unii şoferi să îşi facă semnul crucii, pe cei mai mulţi să înjure Primăria, iar pe alţii să îşi propună să emigreze într-o ţară unde stâlpii de electricitate nu răsar în mijlocul drumului.

SOLUŢIE DE "AVARIE"
Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, recunoaşte că montarea stâlpului respectiv nu este deloc oportună, însă spune că este necesară, cel puţin pentru moment. "Proiectul de modernizare a intersecţiei în cauză a fost gândit în urmă cu şapte ani, dar nu a fost pus în aplicare până acum, din diverse motive. Între timp, pe stâlpi s-au mai montat nişte fire electrice pentru o linie de troleibuz, iar datele problemei s-au schimbat. Deocamdată, pentru a fi eliminat riscul de rupere a cablurilor s-a apelat la soluţia unui stâlp intermediar. Vom încerca să configurăm un sens giratoriu în jurul acestui stâlp, dar dacă asta n-o să scadă pericolul producerii de accidente, atunci va trebui găsită altă modalitate de susţinere a firelor electrice", ne-a declarat primarul.

×
Subiecte în articol: trafic