Luni, presiunea atmosferică la Bucureşti a ajuns la valoarea-record de 730 mm coloană de mercur. Tot luni, s-au înregistrat cele mai mari valori de temperatură pozitivă de la începutul acestui an.
Luni, presiunea atmosferică la Bucureşti a ajuns la valoarea-record de 730 mm coloană de mercur. Tot luni, s-au înregistrat cele mai mari valori de temperatură pozitivă de la începutul acestui an. Au fost 24 de grade în Capitală şi 25 de grade la Turnu Măgurele. Ieri, în sud-estul României, erau temperaturi pe jumătatea celor de luni; precipitaţiile din Transilvania, Moldova şi din Crişana au fost slabe, sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. În următoarele zile, precipitaţiile vor fi puţine; temperatura aerului mai pierde 1... 2 grade, astăzi, dar de mâine va începe să crească. Evoluţia vremii din ţara noastră va fi către ceea ce ar reprezenta normalul pentru această perioadă. (meteorolog Romica Jurca)
Azi în ţară
Bacău 8°C
Baia Mare 5°C
Braşov 4°C
Buzău 11°C
Cluj-Napoca 4°C
Constanţa 11°C
Craiova 11°C
Deva 6°C
Galaţi 9°C
Iaşi 8°C
Miercurea-Ciuc 3°C
Oradea 6°C
Piteşti 9°C
Sibiu 6°C
Suceava 4°C
Târgu-Mureş 7°C
Timişoara 8°C
BUCUREŞTI
Azi (miercuri):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua.
Mâine (joi):
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 15°C, iar minima: 1°C.
Poimâine (vineri):
Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 15°C, iar minima: 0°C.
La munte
Azi (miercuri):
Vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori slabe în Munţii Apuseni şi în Orientali şi doar izolat în celelalte zone.
Mâine (joi):
Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Occidentali, unde vor fi condiţii de precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare seara.
Poimâine (vineri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, unde izolat vor fi precipitaţii sub formă de ploaie.
Drumeţii - Refugiul Diana – Padina Popii – Creasta Nordică
Punctul de plecare al traseului se află la Refugiul Diana (1.480 m), venind dinspre Zărneşti şi urcând pe deasupra Padinei Popii, pe sub pereţii sudici ai Muchiei Padinei Popii (Creasta Diana), apoi pe sub creasta nordică, până la Vârful Padina Popii (2.025 m). Aici se face joncţiunea cu traseul spre Stânele din Funduri, Şaua Funduri. Se poate opta să se coboare pe traseul spre Cabana Curmatura, pe traseul Zărneşti – Diana.
Trusa medicală: O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirină, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic.