x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 19 februarie 2008

Starea vremii 19 februarie 2008

de Anca Ardeleanu    |    19 Feb 2008   •   00:00

În ultimele zile, în toată Europa de sud-est s-a consumat un episod de iarnă, cu ninsori şi în Grecia şi în Turcia. În ţara noastră, ninsorile au fost puţine, în general slabe cantitativ, mai ales la munte, unde stratul de zăpadă a crescut în grosime.

În ultimele zile, în toată Europa de sud-est s-a consumat un episod de iarnă, cu ninsori şi în Grecia şi în Turcia. În ţara noastră, ninsorile au fost puţine, în general slabe cantitativ, mai ales la munte, unde stratul de zăpadă a crescut în grosime. Valorile de temperatură au fost foarte scăzute, îndeosebi noaptea şi în primele ore ale zilei, iar la munte a fost ger 24 de ore din 24 şi tot acolo a mai fost vânt, doar atât cât să accentueze senzaţia de frig. În această săptămână, vremea se va încălzi şi încălzirea va fi substanţială. Minimele vor fi preponderent negative, majoritatea până la –5... –6 grade, iar maximele vor atinge şi depăşi uşor, dar treptat, 10-12 grade. (meteorolog Romica Jurca)

 

BUCUREŞTI

Azi (marţi):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

 

Mâine (miercuri):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Maxima:  9°C, iar minima: –2°C.

 

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Maxima: 11°C, iar minima: 0°C.

 

La munte

Azi (marţi):

Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi temporar noros şi local va ninge, îndeosebi în Orientali.

 

Mâine (miercuri):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul Orientalilor, unde vor fi condiţii de ninsoare slabă.

 

Poimâine (joi):

Cerul va avea înnorări temporare îndeosebi în Apuseni şi în nordul Orientalilor, unde izolat vor fi condiţii de precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat pe creste.

 

Drumeţii - Curmătura Zârnei ş Fereastra Mare a Sâmbetei

Durata: 3 h

Observaţii: Drum accesibil tot timpul anului

 

De la Curmătura Zârnei, timp de o oră, vom urca şi vom coborî, pentru a ajunge pe Vârful Zârna şi vom ocoli Vârful la Fundul Bândei, după care vom ieşi pe creasta principală. Urmează un tronson mai dificil, o traversare sub custură cu pasaje diferite. La dreapta pleacă în coborâre spre Lacul Urlea. În continuare, poteca ne urcă pe Vârful Urlea şi ajunge în Curmătura Mogoşului. De aici pleacă spre Cabana Urlea. Evităm Vârful lui Mogoş (2.305 m) şi în 1/2 oră ajungem sub Vârful Cheia Bândei (2.383 m), spre Cabana Valea Sâmbetei. În continuare trecem pe sub cinci vârfuri şi ajungem în Fereastra Mare a Sâmbetei.

×
Subiecte în articol: observator