Formaţiunile noroase existente acum in zona Peninsulei Iberice, peste centrul Europei, pănă in republicile baltice şi in partea central-nordică a Rusiei, se vor menţine şi in continuare in aceste regiuni, tendinţa intregului sistem fiind totuşi de coborăre către nordul Mării Mediterane şi al Mării Adriatice
Comentariul specialistului
Formaţiunile noroase existente acum in zona Peninsulei Iberice, peste centrul Europei, pănă in republicile baltice şi in partea central-nordică a Rusiei, se vor menţine şi in continuare in aceste regiuni, tendinţa intregului sistem fiind totuşi de coborăre către nordul Mării Mediterane şi al Mării Adriatice (deci şi sub lanţul muntos al Alpilor), iar alte formaţiuni ce se vor genera in zona Islandei vor ajunge in ţările nord-vestice şi de nord, apoi şi in cele centrale. In aceste condiţii, prefrontal - temperatura aerului va avea valori ridicate şi chiar va mai creşte uşor in jumătatea de sud-est a Europei, in timp ce in cea de nord-vest (postfrontal) nu va avea variaţii importante.
â¢meteorolog Romica Jurca
Azi in ţară
Bacău  24°C
Baia-Mare       21°C
Braşov 22°C
Buzău  26°C
Cluj-Napoca   22°C
Constanţa        22°C
Craiova           25°C
Deva   25°C
Galaţi  25°C
Iaşi      25°C
Miercurea-Ciuc           20°C
Oradea 24°C
Piteşti  24°C
Sibiu    23°C
Suceava          21°C
Tărgu-MureşÂ   23°C
Timişoara        25°C
La munte:
Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu unele innorări in nordul Orientalilor, unde numai izolat va ploua slab, mai ales noaptea.
Măine (joi):
Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrănse va ploua slab in Apuseni şi in nordul Orientalilor, mai ales noaptea.
Poimăine (vineri):
Cerul va deveni treptat mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, ziua in Occidentali şi in nordul Orientalilor, iar noaptea şi in restul zonei montane. Vor fi averse şi descărcări electrice.
Bucureşti
max.    26°C
min.     9°C
Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab.
Măine (joi):
Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla in general slab. Maxima: 26°C, iar minima: 10°C.
Poimăine (vineri):
Cerul, variabil ziua, se va innora treptat, iar noaptea vor fi condiţii de ploaie. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 27°C, iar minima: 12°C.
Drumeţii
Gărda de Sus - Scărişoara
Din centrul comunei Gărda de Sus pleacă drumul DN 75, pe Valea Gărda Seacă. La confluenţa cu Ordăncuşa, continuăm drumul pe acest afluent, şi după 20 minute incep Cheile Ordăncuşei. La zece minute in versantul drept se vede gura Peşterii Cordobana lui Gărţău. Peste puţin timp, o altă săgeată ne invită la o derivaţie. Urcăm astfel circa 200 m pe o pantă cu grohotiş, pănă ce ajungem la Peştera Poarta lui Ionel. In peşteră se continuă dămbul de grohotiş, dar prin galeriile sale ajunge la o lungime de 131 m şi are şi un lac temporar. Revenim la şosea, iar după 1/2 oră cheile se lărgesc şi ajungem la un izvor. După 20 de minute, marcajul părăseşte valea şi incepe urcuşul obositor. Dup 40 de minute iese intr-o poieniţă unde se intălneşte cu un drum forestier, cu care ajungem la Peştera Scărişoara.