x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 8 noiembrie 2007

Starea vremii 8 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    08 Noi 2007   •   00:00
Starea vremii 8 noiembrie 2007

Sistemele frontale, care vor mai aduce precipitaţii şi in ţara noastră, sunt de provenienţă nord-atlantică. Vor antrena şi un aer mai rece, o parte din acesta urmănd să pătrundă in bazinul central al Mării Mediterane şi apoi către Peninsula Balcanică.

Sistemele frontale, care vor mai aduce precipitaţii şi in ţara noastră, sunt de provenienţă nord-atlantică. Vor antrena şi un aer mai rece, o parte din acesta urmănd să pătrundă in bazinul central al Mării Mediterane şi apoi către Peninsula Balcanică. In aceste condiţii, spre sfărşitul acestei săptămăni, in Marea Adriatică se va dezvolta o formaţiune ciclonică ce va spori aportul de umezeală care urmează să se transpună in precipitaţii, care vor deveni insemnate cantitativ in zona Romăniei, indeosebi in partea sa de sud-vest, la deal şi la munte. Vor fi ploi care se vor tranforma in lapoviţă şi in ninsoare, iar la munte vor fi doar ninsori, viscolite in continuare. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI

Azi (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi in cursul zilei vor fi condiţii de ploaie.

Măine (vineri):

Cerul va fi temporar noros ziua, cu innorări noaptea, cănd vor fi condiţii de ploaie. Maxima: 10°C, iar minima: 1°C.

Poimăine (sămbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă

de ploaie. Maxima: 6°C, iar minima: -3°C.

La munte

Azi (joi):

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge viscolit. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent. Dimineaţa, pe văi şi in depresiuni, se va produce ceaţa.

Măine (vineri):

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar la altitudini mai mari de 1.700 m vor predomina ninsorile.

Poimăine (sămbătă):

Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse va ninge viscolit.

Azi in ţară

Bacău 7°C

Baia Mare 5°C

Braşov 3°C

Buzău 8°C

Cluj-Napoca 4°C

Constanţa 10°C

Craiova 9°C

Deva 8°C

Galaţi 7°C

Iaşi 8°C

M. Ciuc 2°C

Oradea 9°C

Piteşti 8°C

Sibiu 6°C

Suceava 6°C

Tărgu-Mureş 5°C

Timişoara 9°C

Drumeţii - Băiţa-Şaua Vărtop-Arieşeni

Durata: 4 h

Lungime: 11 km

Traseul incepe din dreptul cabanei Padiş, traversează drumul ce duce spre IC Ponor şi continuă prin pădurea deasă pănă la o şa, situată pe creasta principală. Suntem la altitudinea de 1.530 m, unde putem ajunge intr-o oră şi jumătate, dar in realitate timpul petrecut pe traseu va fi mult mai lung, datorită seducţiilor vineţii, numite afine. De aici, un urcuş domol ne scoate pe Vărful Măgura Vănătă (1.641 m), de unde vom avea o privelişte amplă asupra Văii Someşului Cald. Din şa ne indreptăm spre S-SE, ocolind al doilea vărf al Măgurii Vănete, şi incepem coborărea pe piciorul sudic al acestuia. După o coborăre lungă ajungem la un drum forestier, care ne duce la cabană.

×
Subiecte în articol: observator