x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

04 Noi 2008   •   00:00

AFIŞ DENIGRATOR
Europarlamentarul Ramona Mănescu a protestat ieri faţă de faptul că doi eurodeputaţi din Spania şi Ungaria folosesc, în afişul unui eveniment legat de romi, imaginea unui rom având în fundal Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Mănescu şi-a exprimat nemulţumirea într-o scrisoare trimisă preşedintelui PE.



PROTEST ŞI LA CFR
Vineri, între 7:00 şi 13:00, sindicaliştii de la CFR vor face grevă. "Circulaţia trenurilor va fi oprită între orele 7:00 şi 13:00", a declarat Ion Molea, preşedintele Federaţiei Mişcare şi Comercial. Molea a precizat că angajaţii căilor feroviare protestează astfel faţă de deciziile "foarte proaste ale conducerii companiei CFR" în privinţa infrastructurii, fără a ţine seama de opiniile sindicaliştilor. (E.S)

ZIAR ONLINE
Corina Drăgotescu, care a lansat, în august, site-ul Imp@ct News, va investi, până la sfârşitul anului, 35.000 de euro în acest proiect pentru a-l transforma într-un ziar online, informează Mediafax. "Am pus ziarul online pe net în august, dar vrem să aibă o altă faţă. Cred că în maximum două săptămâni o să lansăm noua versiune. Până acum am văzut cum funcţionează mecanismul din spatele site-ului şi vrem să atragem vizitatori", a declarat Drăgotescu. (R.D.)

CAZUL CLĂMPARU

Acuzaţii din dosarul "Clanul Clămparu" cer instanţei supreme strămutarea judecării procesului lor, aflat în prezent pe rolul Curţii de Apel Alba-Iulia. Procesul a început la Bucureşti, în 2004, fiind strămutat la Sibiu la finalul anului 2005, după ce avocaţii acuzaţilor au susţinut că judecătorii bucureşteni ar putea fi influenţaţi de declaraţiile făcute pe marginea acestui caz. În primă instanţă, Clămparii au fost condamnaţi la pedepse între cinci şi nouă ani şi jumătate. (L.D.)

CONSTANŢA
Un tramvai în care se aflau aproximativ 15 persoane a fost lovit ieri-dimineaţă de un camion. În urma impactului, doi pasageri au fost răniţi uşor. Potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, tramvaiul care circula pe linia 101 a fost lovit în plin de un camion care ieşea din curtea unei fabrici din zona industrială a oraşului şi al cărui şofer nu a acordat prioritate mijlocului de transport în comun. Şoferul vinovat, Vasile Matei, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. (Emilia Sava)

BLOCAJ CU ŞERVEŢELE
Circulaţia pe DE 584, între localităţile brăilene Bărăganu şi Însurăţei, a fost blocată ieri, timp de o oră. Blocajul a fost creat de mai multe baxuri cu serveţele şi cremă de pantofi căzute dintr-un camion. În jurul orei 6:30, din cauza neatenţiei şoferului, un autocamion Iveco a scăpat de sub control. În timpul manevrei de redresare, remorca a agăţat un copac, prelata s-a sfâşiat, iar o parte din marfa transportată a căzut pe carosabil. (F.C.)

LICITAŢIE METROU
Ministerul Transporturilor a lansat anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Drumu Taberei – Universitate, valoarea contractului fiind de 320 milioane de euro. Potrivit lui Antonel Tănase, secretar de stat în minister, finanţarea este asigurată de la bugetul de stat iar lucrările ar trebui să fie gata în 3 ani şi jumătate. Deschiderea ofertelor va avea loc la 25 noiembrie. (D.I.)

FRAUDA CNCFR
Procurorii anticorupţie au trimis în judecată patru persoane care, folosindu-se de anumite firme, au fraudat CNCFR. Ei au încasat în acest fel, nejustificat, importante sume de bani, în acest angrenaj implicându-se şi fostul şef al companiei de cale ferată, Mihai Necolaiciuc. Cei patru acuzaţi sunt Mihai Bătrânu – acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi spălare de bani, ambele în formă continuată; Gabriel Preda, reprezentant SC Solosim – acuzat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi spălare de bani; Chiriac Tonea, administrator SC DIP GIP IND SA – acuzat de spălare de bani, în formă continuată şi mărturie mincinoasă; Dănuţ Feraru, fals intelectual, în formă continuată, favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

×
Subiecte în articol: observator