x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

07 Noi 2008   •   00:00

NEREGULI LA BECHTEL
Pe tronsonul Câmpia Turzii – Gilău, executat de Bechtel, au fost depistate multe abateri calitative, ce au dus la alunecări de teren. Compania de autostrăzi a solicitat consultantului GISC Scetauroute efectuarea unei analize pentru determinarea factorilor care au condus la aceste alunecări. În urma analizelor s-a constatat că greşelile aparţin companiei Bechtel.



CAZUL PERMISELOR
Un poliţist arestat în dosarul permiselor ilegale de la Argeş, Constantin Dumitrescu, a cerut ieri să fie eliberat pentru a-şi putea proteja familia. Potrivit avocatului său, apartamentul acuzatului, în care locuiesc soţia şi copilul, a fost incendiat după mai multe ameninţări telefonice. Motivul ar fi declaraţia-denunţ făcută de acuzat la DNA, publicată în presa locală. Incendierea intenţionată a apartamentului a fost confirmată de poliţişti.

ELEV-TERORISM
Un elev în vârstă de 17 ani ar putea fi cercetatat pentru acte de terorism după ce a anunţat amplasarea unei bombe în şcoala în care învăţa. Potrivit IPJ Constanţa, ieri-dimineaţă, la ora 10:22, la 112 a fost primit un telefon prin care o persoană a anunţat că în clădirea unui grup şcolar e amplasată o bombă. Identificat imediat, elevul a susţinut că a vrut să facă o glumă. (Emilia Sava)

BĂTUT ŞI VIOLAT
Un elev de 13 ani a fost bătut şi violat de trei colegi de şcoală. Potrivit IPJ Dâmboviţa, copilul, elev în clasa a şasea a Şcolii Generale nr 12 din Târgovişte, a fost lovit de cei trei colegi care, sub ameninţare continuă, l-au dus într-un cămin de nefamilişti, unde a avut un act sexual oral, la care au participat doi dintre cei trei băieţi. Victima este un copil dat în îngrijirea unui asistent maternal.

GREVA CFR, AMÂNATĂ
Ceferiştii au renunţat la greva programată azi. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, le-a promis că va emite o ordonanţă de urgenţă prin care să fie alocaţi bani în plus pentru investiţii în infrastructura feroviară. "Greva va fi amânată cel puţin până săptămâna viitoare, când aşteptăm ca în prima şedinţă de Guvern să fie aprobată OU prin care să fie reglementat un tratament egal al infrastructurii feroviare cu cea rutieră", a spus Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercială. (Elena Stan)

EXPLOZIE LA SATU-MARE
Doi muncitori turci au fost răniţi în urma unei explozii produse la Satu Mare. Potrivit şefului ISU Satu Mare, Gheorghe Strâmb, este vorba de doi muncitori care realizau o sudură la capacul metan-tancului de la staţia de epurare. "Au uitat că în interiorul metan-tancului există un amestec de nămol şi apă, care produce, în mod normal, gaze. În contact cu sudura, metan-tancul a explodat", a spus şeful ISU. (C.D.)

ŞTIRI PENTRU TINERI
Un nou proiect destinat tinerilor este promovat astăzi de Fundaţia "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea României la târgul de locuri de muncă Jobfest, organizat la Cercul Militar din Capitală. Mediatin este o agenţie de ştiri online pentru tineri, găzduită de portalul www.mediatin.ro. Cei ce vor să scrie şi să transmită ştiri pot depune CV-ul la standul fundaţiei. Cele mai interesante idei referitoare la Mediatin vor fi premiate.

CONDAMNARE
Fostul preşedinte al Comisiei economice din Consiliul General al Capitalei, Lucian Paraschiv, a fost condamnat ieri pentru corupţie. Acesta a primit la Curtea de Apel Bucureşti o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare, în locul achitării hotărâte de prima instanţă. Paraschiv este acuzat că ar fi pretins 150.000 de euro mită pentru a facilita unei firme obţinerea unui spaţiu comercial. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: observator