x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

09 Noi 2008   •   00:00

ACCIDENT - Acid fosforic, scurs pe carosabil
Un autotractor a deraiat în noaptea de vineri spre sâmbătă, suferind avarii care au dus la scurgerea a 1.500 de litri de acid fosforic pe carosabil. Accidentul a avut loc pe raza localităţii clujene Luna. Şoferul a lăsat autotractorul într-o parcare din apropiere şi a anunţat accidentul la 112. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi cu o maşină cu substanţă neutralizantă.



ECSTASY - Captură la Vama Oancea
O tânără de 24 ani din Republica Moldova a fost prinsă ieri în timp ce introducea în ţară 248 de pastile de ecstasy. Femeia, care încerca să intre în România ca pasageră a unui autocar, la Vama Oancea, s-a ales cu dosar penal după ce o echipă de vameşi şi poliţişti de frontieră au descoperit stupefiantele în bagajele tinerei. Femeia a declarat că urma să fie preluată de un autoturism, pentru a o transporta la Galaţi. Cercetările în acest caz vor continua.

LA JANDARMERIE - SărbătoriţI în uniformă

Jandarmii din toată ţara au sărbătorit ieri ziua închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, patronii spirituali ai Armei. Pe lângă 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, 8 noiembrie reprezintă "facerea după suflet" a instituţiei. Gardienii noştri cei de toate zilele şi-au serbat ieri patronii în toate unităţile Jandarmeriei din ţară prin slujbe religioase şi diverse alte activităţi.

MIRCEA GEOANĂ - "Pensionarii trebuie protejaţi"
Ieri preşedintele PSD, Mircea Geoană, candidatul Alianţei PSD+PC în Colegiul uninominal nr. 5 Dăbuleni-Segarcea, s-a întâlnit cu locuitorii comunelor Negoi, Măceşu de Jos, Dobroteşti şi Teasc. "După zeci de ani de muncă, pensionarii merită să trăiască demn, aşa cum se întâmplă în ţările UE. În aceste condiţii, PSD va impune corelarea majorării pensiilor cu evoluţia preţurilor, astfel încât puterea de cumpărare a pensionarilor să fie cu adevărat protejată", a declarat Geoană, conform Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator