x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

11 Noi 2008   •   00:00

CAMPANIE:
Fundaţia Romanian Angel Appeal, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Fundaţia Vodafone au lansat campania “Împreună învingem autismul” pentru copiii care suferă de această boală.

Pentru ca ei să fie diagnosticaţi la timp şi să urmeze o terapie care să-i integreze în societate. Campania va fi lansată mâine, la ora 10:30, la Librăria Cărtureşti Magheru din Bucureşti, printr-o conferinţă la care vor participa Manuela Hărăbor, Dana Nălbaru şi Bianca Brad. Tot mâine vor fi deschise campania de strângere de fonduri şi pagina de informare www.invingemautismul.ro.

DEŢINUT PRINS ÎN PARC
Un deţinut învoit de la Penitenciarul Bacău şi care nu s-a mai întors a fost reţinut într-un parc. Constantin Buftea a atras atenţia unei patrule de agenţi locali în zona Parcului Canciov, din Bacău, prin tămbălăul pe care-l făcea în public. Bărbatul a fost predat lucrătorilor Penitenciarului Bacău. (M.R.)

CIOACĂ, DIVORŢ
Divorţul intentat de Cristian Cioacă soţiei sale se va judeca la Piteşti. Ieri, magistraţii de la Tribunalul Braşov au decis ca procesul să fie dezbătut la Judecătoria Piteşti. Hotărârea este motivată de faptul că oraşul Piteşti este localitatea de domiciliu a lui Cioacă. (E. C.)

 INTOXICAŢI LA ŞCOALĂ
Cinci elevi de clasa a III-a au ajuns la spital, după ce au băut apă cu antigel chiar de la şcoala în care învaţă. Primarul Ion Neacşu, din comuna Bârla, precizează că în centrala termică a şcolii Mândra a fost introdus antigel pentru ca la iarnă să nu se spargă caloriferele. Edilul dă vina pe instalatorii care au montat centrala şi care nu au asigurat conducta cu o supapă”. “Lichidul s-a scurs şi pe conducta care duce la robinet, de unde au băut copii”, a mai precizat primarul. (Elly Cristea)

IAŞI
O femeie din Iaşi, în vârstă de 38 de ani, a doborât recordul privind numărul tentativelor de sinucidere. Ecaterina E. a încercat ieri pentru a 30-a oară să-şi pună capăt zilelor, folosind, ca de obicei, pastilele recomandate pentru tratarea epilepsiei de care suferă. Femeia spune că de vină pentru această situaţie sunt problemele financiare cu care se confruntă. Cu doi copii, ea trăieşte doar din pensia mamei într-un apartament de două camere, alături de alţi şase membri ai familiei. (M.P.)

DIAS, LA URGENŢĂ
Doi pacienţi de la Secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au fost imobilizaţi de luptătorii Detaşamentului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale. Pacienţii îi ameninţaseră pe bolnavii din saloane şi pe cadrele medicale. În timpul intervenţiei nu s-au înregistrat pagube materiale şi nu au fost rănite alte persoane. (Emilia Sava)

×
Subiecte în articol: observator