x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

12 Noi 2008   •   00:00

VAGON PENTRU SCHIURI:
CFR Călători introduce începând de mâine în compunerea trenurilor de pe ruta Bucureşti Nord-Braşov şi retur câte un vagon special.

Acesta va fi prevăzut cu spaţii pentru biciclete şi/sau schiuri. Acest serviciu este gratuit, iar capacitatea de transport pe vagon este de 8 biciclete şi/sau de 24 perechi de schiuri.

COPOSU, COMEMORAT
Ţărăniştii mehedinţeni au comemorat ieri 13 ani de la decesul lui Corneliu Coposu. Cu acest prile au fost depuse coroane de flori la statuia fostului lider ţărănist amplasată în Parcul Tineretului din Drobeta Turnu Severin. Spre nemulţumirea liderului ţărăniştilor mehedinţeni, Alexandru Enache, la eveniment au participat puţini oameni. (D. Stoichiţa)  

CONSTANŢA
Circa 350.000 de euro au fost furaţi luni din locuinţa unei tinere din Hârşova. Adriana Socaci încerca să intre în locuinţă, moment în care a fost luată prin surprindere şi împinsă în casă de persoane necunoscute care purtau mănuşi şi cagule. Agresată de mascaţi, fata le-a dat cheia unui seif în care se aflau 140.000 de euro şi 720.000 de lei. Agresorii au avut şi un complice care îi aştepta într-o maşină cu care s-au făcut nevăzuţi după comiterea faptei. (Emilia Sava)

STRADĂ SURPATĂ
Circulaţia a fost restricţionată ieri pe o porţiune a Căii Griviţei din Capitală. La intersecţia cu strada Lugoj nu se mai circulă pe o bandă, după ce carosabilul s-a prăbuşit, formând o groapă cu adâncimea de aproximativ doi metri. Incidentul s-a produs în urma lucrărilor de remediere pe care echipele Apa Nova le-au început ieri după-amiază. Groapa a fost imediat izolată şi semnalizată, iar intrarea pe strada Lugoj a rămas blocată.

MULŢUMIRI PUBLICE
Membrii Asociaţiei “Ajutaţi-ne să înţelegem lumea” mulţumesc consilierilor locali din Feteşti, pentru acordarea spaţiului unde-şi va desfăşura activitatea centrul pentru copii cu autism. “Prin acest gest, reprezentanţii aleşi ai municipiului Feteşti au arătat că sunt pregătiţi să ia în serios problemele grupurilor dezavantajate din comunitatea noastră, precum şi parteneriatul cu organizaţiile neguvernamentale”, se arată într-un comunicat semnat de vicepreşedintele asociaţiei, Ghiţă Eugen.

PROTEST LA ROVINARI
Peste 150 de salariaţi ai societăţii Energoconstrucţia Rovinari au întrerupt ieri lucrul. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că de patru luni conducerea societăţii nu le-a plătit salariile. Angajaţii se tem că de Sărbători nu vor avea ce pune pe masă copiilor şi ameninţă că vor bloca drumul dintre Filiaşi şi Târgu-Jiu în cazul în care nu vor primi măcar o parte din bani. Conducerea societăţii spune că blocajul financiar în care se află este generat de neplata contractelor prestate. (G. Mladin)

ANCHETĂ LA ARGEŞ
Cursurile Şcolii din Bârla, unde cinci elevi au fost intoxicaţi cu antigel, au fost suspendate ieri. Potrivit Şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Gabriel Bratu, unitatea a fost sigilată pentru cercetări, inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică luând probe de apă pentru analize. Copiii s-au intoxicat după ce au băut apă de la chiuveta din şcoală. (Elly Cristea)

VREA SĂ-ŞI ÎNFIEZE FRAŢII
O fată de 18 ani din Pecica (jud. Arad) vrea să îi înfieze pe şase dintre fraţii săi minori. Aceştia au rămas orfani după ce tatăl le-a ucis mama într-o criză de gelozie. Astăzi fata, împreună cu sora sa mai mare, urmează să se întâlnească cu autorităţile locale şi cu asistenţii sociali pentru a stabili împreună care sunt posibilităţile ca familia să nu se destrame. (Andrei Ando)

PROTEST LA ORADEA
100 de angajaţi ai Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie au protestat ieri în stradă. Ei sunt nemulţumiţi de ideea municipalităţii orădene de a unifica spitalele locale. Protestul de ieri s-a soldat cu un scandal puternic între cadrele sanitare afiliate la Sindicatul Sanitas şi liderul acestuia, Ioan Giurgiu, căruia i s-a reproşat că nu este interesat de situaţia oamenilor, şi că face jocul celor care au promovat proiectul unificării spitalelor orădene. (Teodora Ivan)

SECHESTRATĂ ŞI UCISĂ
O femeie a fost sechestrată doi ani în pivniţa casei fiicei sale. Ieri bătrâna din comuna Covăsânţ a fost declarată moartă, iar în urma examinării medico-legale prilejuite de eliberarea certificatului de deces, s-a constatat că a decedat în urma unor lovituri repetate. Procurorul criminalist a stabilit că ginerele femeii obişnuia să o bată, dar bărbatul neagă că ar fi ucis-o. (A. Ando)

×
Subiecte în articol: observator