x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri

Ştiri

14 Noi 2008   •   00:00
Ştiri

L-AŢI VĂZUT?: Pintilie Gheorghe (foto) are 46 de ani şi e din Petrila (Hunedoara). A dispărut la data de 30 octombrie, ultima oară fiind văzut în gara Iaşi.

Bărbatul are circa 1,80 m înălţime, ochi albaşti, păr blond, cu început de calviţie. Este slab, are o cicatrice mare la mâna dreaptă şi o alta pe gamba piciorului stâng. Cei care l-au văzut sunt rugaţi să sune la 112 sau la 0232/30.20.00 – Serviciul Investigaţii Criminale.

PROTEST PE BLOC
Mai multe persoane s-au urcat ieri pe schelele unui bloc din faţa Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, cerând ca primarul Marian Vanghelie să le dea locuinţe. Protestatarii ameninţau că în caz contrar se vor arunca de pe clădire sau că îşi vor da foc în cazul în care sunt obligaţi să coboare. Autorităţile au împrejumuit zona, dar, din cauza ameninţărilor, nu încercaseră, până la închiderea ediţiei, să determine coborârea oamenilor de pe schele.

MITĂ, PRIMĂRIA CAPITALEI
Un inspector din cadrul Serviciului Inspecţie Disciplină în Construcţii de la Primăria Capitalei, Doru Gadea,a fost arestat ieri pentru luare de mită. Potrivit DNA, acesta a fost prins în flagrant miercuri seară, în timp ce primea 1.000 de lei pentru a nu sista o construcţie edificată fără autorizaţie şi a nu aplica sancţiunea contravenţională. În acelaşi caz este cercetat şi inspectorul Gheorghe Dicu, ce se sustrage însă urmăririi penale.

GRIPĂ ÎN BUCUREŞTI
Specialiştii au confirmat recent apariţia primelor cazuri de gripă în Bucureşti. Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu 3,1% faţă de săptămâna trecută, ajungând la aproape 50.000 de cazuri. Ministerul Sănătăţii precizează că numărul de infecţii respiratorii pe categorii se află sub valorile maxime aşteptate. MSP recomandă populaţiei să se vaccineze, acţiunea de vaccinare gratuită continuând până la sfârşitul lunii decembrie.

AEROPORT BĂNEASA
Traficul comercial de pe Aeroportul Băneasa ar putea fi restricţionat din ianuarie 2011. Potrivit unui document al Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax, măsura ar urma să fie aplicată concomitent cu preluarea, de acest aeroport, a tuturor curselor oficiale efectuate pentru demnitari. Autorităţile iau în calcul şi retragerea companiei din programul de listare la Bursă şi din portofoliul Fondului Proprietatea. (E.S.)

SALARII SĂNĂTATE
Federaţia Sanitas a anunţat că ar putea semna astăzi acordul cu Ministerul Sănătăţii privind creşterile salariale din 2009. Reprezentanţii sindicali au precizat însă că nu acceptă o creştere medie mai mică de zece la sută şi că aşteaptă varianta ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de majorare pentru fiecare categorie.

DISPĂRUŢI ŞI URMĂRIŢI
Aproape trei mii de minori daţi dispăruţi au fost găsiţi în acest an de poliţişti. Majoritatea cazurilor au fost plecări voluntare de acasă sau din centre de plasament, se arată într-o statistică prezentată de Poliţia Română. Astfel, din totalul de 4.381 de persoane dispărute, 2.895 au fost minori. Tot anul acesta, poliţiştii au depistat 2.558 de persoane date în urmărire naţională.

SECHESTRU AVERE
Procurorii anticorupţie au instituit ieri sechestrul asigurator pe o parte din averea directorului general al Complexului Energetic Turceni. Dumitru Cristea este anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori ai complexului, pentru că ar fi aprobat cumpărarea unui utilaj la un preţ supraevaluat. Prejudiciul estimat de anchetatori este de aproximativ 800.000 de lei.

PARGHEL, SPITALIZARE
Anca Parghel (foto) este internată la Spitalul Elias din Bucureşti, ca urmare a complicaţiilor afecţiunii cronice de care suferă. Potrivit datelor transmise ieri seară de purtătorul de cuvânt al spitalului, Valentin Calu, în pofida manevrelor terapeutice efectuate, boala îşi continuă evoluţia "cu prognostic sever". Medicul a mai anunţat că starea generală a artistei este "în mod semnificativ influenţată".

TOPUL SALARIILOR
Cele mai mari trei salarii plătite anul trecut în România depăşesc 2,7 milioane de euro. Pe primele două locuri se plasează angajaţi ai unor firme de vânzare a energiei electrice, care au încasat venituri de 4,14 milioane de lei (1,24 milioane de euro), respectiv 2,9 milioane lei, locul trei fiind ocupat de un angajat al unei firme de consultanţă pentru afaceri cu 2,47 milioane lei.

INCIDENT BRAŞOV
Un pădurar din Săcele, judeţul Braşov, a împuşcat ieri un bărbat, suspectat că ieşise la furat de lemne, împreună cu alte persoane. Potrivit poliţiştilor, rănirea uşoară a presupusului hoţ s-ar fi produs accidental, când pădurarul a încercat să-i someze pe bărbaţi cu foc de armă. Rănitul a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov, iar întregul incident este cercetat de procurori.

INFRACŢIUNI ELECTORALE
Infracţiunile electorale vor fi preluate de parchetele de pe lângă curţile de apel şi vor fi anchetate cu prioritate. Procurorul general, Codruţa Kovesi, a dispus ieri preluarea acestor cazuri de la supraaglomeratele parchete ale judecătoriilor. Legea privind alegerea membrilor Parlamentului prevede zece infracţiuni electorale. (M.P.)

CAZUL ŢULUŞ, AMÂNAT
Cazul şefului secţiei a II-a din cadrul DNA, Doru Ţuluş, a fost amânat ieri, din nou, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Procurorul, verificat pentru posibile încălcări ale deontologiei profesionale, nu s-a prezentat la CSM, în ciuda citaţiilor, dar a transmis în scris apărările sale. Amânarea a fost dispusă pentru studierea acestora. Verificarea lui Ţuluş se referă la neregulile constatate la secţia pe care acesta o conduce. (M. Pasă Petru)

CONSTANŢA
Doi marinari aflaţi la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa au ajuns la spital în noaptea de miercuri spre joi, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma unui incendiu izbucnit pe vas. Flăcările au izbucnit într-una dintre cabinele echipajului, de la câteva haine lăsate la uscat lângă un radiator. Focul a fost stins de pompierii din port, dar flăcările au distrus cabina.

×
Subiecte în articol: observator